ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έπιασε… κορυφή η Σίτι, συνεχίζουν χέρι-χέρι Άρσεναλ και Τότεναμ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Έπιασε… κορυφή η Σίτι, συνεχίζουν χέρι-χέρι Άρσεναλ και Τότεναμ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Έκανε τη δουλειά της και… περιμένει. Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-0 της Μπράιτον και αναμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι για να δει αν θα μείνει στην κορυφή. Νίκες και για Άρσεναλ-Τότεναμ.

Με νίκες για τους «μεγάλους» (μετά την ήττα της Μάν. Γιουνάιτεντ από τη Γουέστ Χαμ) συνεχίστηκε η δράση στα ματς 17:00 στην Premier League, στη… σκιά του ντέρμπι των 19:30 ανάμεσα σε Τσέλσι και Λίβερπουλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Μπράιτον, επικρατώντας 2-0 στο «Etihad», σημειώνοντας από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και έπιασε (μπορεί και προσωρινά, μπορεί όχι) κορυφή με 19 βαθμούς.

Περιμένοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα σε Τσέλσι και Λίβερπουλ, το οποίο αν έρθει ισόπαλο θα… κάτσει κουτί στους «Πολίτες».

Ο Στέρλινγκ εκμεταλλεύτηκε στο 29ο λεπτό το γύρισμα του Σανέ από αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 65’, οι πρωταθλητές… έκρυψαν την μπάλα, ύστερα από μια προσπάθεια που ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Αγουέρο, που έκανε σόλο προσπάθεια, έδωσε στον Στέρλινγκ, που πάσαρε και πάλι στον Αργεντινό για το 2-0.

Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ τα έβρισκε σκούρα απέναντι στη Γουότφορντ, αλλά εν τέλει έκανε το «5×5» (μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν με τις δύο ήττες στα ντέρμπι), επικρατώντας 2-0 της Γουότφορντ στο «Emirates».

Έτσι, έφτασε τους 15 βαθμούς, όσους έχει κι η συμπολίτισσα Τότεναμ. Η ομάδα του Έμερι «καθάρισε» το ματς με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Καθκαρτ στο 81’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα Φόστερ, στην προσπάθεια του Λακαζέτ να σκοράρει έπειτα από γύρισμα που έγινε από τα δεξιά και το τρίποντο «κλείδωσε» ο Οζίλ δύο λεπτά μετά.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Λενό κάτω από τα δοκάρια των «κανονιέρηδων», λόγω τραυματισμού του Τσεχ.

Η Τότεναμ νίκησε 2-0 στην έδρα της Χάντερσφιλντ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν, που αρχικά άνοιξε το σκορ στο 25’ με κεφαλιά και στο 34’ ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του και τα προσωπικά του με εκτέλεση πέναλτι.

Οι «spurs» πέτυχαν δεύτερη σερί νίκη, συνεχίζουν… αγκαζέ με την Άρσεναλ και πάνε με καλή ψυχολογία στο ματς με την Μπαρτσελόνα, που την ίδια ώρα έμενε στο 1-1 με την Μπιλμπάο στο «Καμπ Νου».

Νίκη-ανάσα για την Έβερτον, που σάρωσε 3-0 τη Φούλαμ και έφτασε στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από τα μέσα Αυγούστου, όταν και είχε λυγίσει 2-1 τη Σαουθάμπτον.

Με αυτόν τον τρόπο, έκανε εννέα τους βαθμούς της στο πρωτάθλημα η ομάδα του Μάρκο Σίλβα και μπορεί να κοιτάει πιο… ψηλά. Σίγκουρντσον (56’, 89’) και Τοσούν (66’) έβγαλαν τον Πορτογάλο από τη δύσκολη θέση, με τα γκολ τους στο δεύτερο μέρος.

Πέρασε κι η Λέστερ από το Νιούκασλ. Οι «αλεπούδες» έφυγαν με το 2-0 από το «St. James’ Park» και παρέμειναν ένα… βήμα από την πρώτη πεντάδα.

Ο Βάρντι στο 30’ άνοιξε το σκορ με πέναλτι και ο Μαγουάιρ στο 73’ έφερε την ομάδα του μια αγκαλιά από τη νίκη, που ήρθε στο τέλος για τους πρωταθλητές του 2016.

Με το… γνωστό 2-0 έληξε και το ματς της Γουλβς κόντρα στη Σαουθάμπτον.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1
(5′ Άντερσον, 43′ αυτ. Λίντελοφ, 74′ Αρναούτοβιτς – 71′ Ράσφορντ)
Άρσεναλ-Γουότφορντ 2-0
Έβερτον-Φούλαμ 3-0
Χάντερσφιλντ-Τότεναμ 0-2
Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον 2-0
Νιούκαστλ-Λέστερ 0-2

Γουλβς-Σαουθάμπτον 2-0
Τσέλσι-Λίβεπρουλ (19:30)

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Κάρντιφ-Μπέρνλι (18:00)

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου

Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Μπράιτον-Γουέστ Χαμ (22:00)

Σάββατο 6 Οκτωβρίου
Μπέρνλι-Χάντερσφιλντ (17:00)
Κρίσταλ Πάλας-Γουλβς
Λέστερ-Έβερτον
Τότεναμ-Κάρντιφ
Γουότρφορντ-Μπόρνμουθ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή 7 Οκτωβρίου
Φούλαμ-Άρσεναλ (14:00)
Σουόνσι-Τσέλσι (16:15)
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top