ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα Κοτζιά για Κυπριακή Δημοκρατία - Η επόμενη μέρα στο Κυπριακό

Μηνύματα Κοτζιά για Κυπριακή Δημοκρατία - Η επόμενη μέρα στο Κυπριακό

Επανέλαβε τη θέση για διερευνητικές επαφές των εγγυητριών δυνάμεων, προκειμένου να συζητηθούν οι συνθήκες συμμαχίας και εγγυήσεων, πριν την εκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (1/10) στην ΕΡΤ, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά δεν υπήρξε καταμερισμός ευθύνης στην ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά από τον διεθνή παράγοντα.

Σχολιάζοντας την επικείμενη συνάντηση του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι αποτελεί απόδειξη της διεθνούς αναβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών θα έχει απευθείας συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ενώ τόνισε ότι θεωρεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα στις ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο.

«Πλέον στην Ουάσιγκτον δεν αντιμετωπίζουν την Κύπρο μονοδιάστατα, βλέποντας μόνο το Κυπριακό πρόβλημα, αλλά αυτοτελώς ως ένα κράτος με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία», κατέληξε

Αναφορικά με τις έρευνες του γεωτρύπανου της Exonmobil οι οποίες θα αρχίσουν τον Νοέμβριο στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρχει αυξημένη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top