Εξαφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ιντερπολ - Διερεύνηση από δύο χώρες

Εξαφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ιντερπολ - Διερεύνηση από δύο χώρες

Η Ιντερπόλ λέει ότι η εξαφάνιση του Προέδρου της είναι «ζήτημα για τις γαλλικές και τις κινεζικές αρχές».

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε την Παρασκευή (5/10) ότι γνωρίζει τις αναφορές για την `υποτιθέμενη εξαφάνιση` του προέδρου της, του Μενγκ Χονγκγουέι, και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα.

Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα έπειτα από την καταγγελία της συζύγου του Μενγκ για την εξαφάνισή του, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές. Η σύζυγος του Μενγκ, η οποία ζει στη Λιόν, όπου και εδρεύει η Ιντερπόλ, επικοινώνησε με την αστυνομία καθώς δεν είχε νέα του από τις 29 Σεπτεμβρίου που ταξίδεψε στη γενέτειρα του Κίνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

"Είναι ένα ζήτημα για τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα", ανέφερε το γραφείο Τύπου της Ιντερπόλ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, και όχι ο Μένγκ, είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.

Ο Μενγκ έχει θητεύσει σε αρκετές υψηλόβαθμες θέσεις στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και του υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας. Διορίστηκε πρόεδρος της Ιντερπόλ το 2016.

Από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καύσωνας και μπλακ άουτ: Η ενεργειακή κρίση που εκθέτει το κράτος της «ανεπάρκειας»

Καύσωνας και μπλακ άουτ: Η ενεργειακή κρίση που εκθέτει το κράτος της «ανεπάρκειας»

Με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 45 βαθμούς, η Κύπρος βυθίζεται ξανά σε διακοπές ρεύματος, αποκαλύπτοντας την βαθιά ενεργειακή κρίση και την πολιτική ανεπάρκεια που την συνοδεύει. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για επάρκεια, οι πολίτες βιώνουν το σκοτάδι και τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE