ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΟΪΔΙΑ: Ο Ραδιομαραθώνιος διοργανώνει κρουαζιέρα χωρίς τα άτομα με αναπηρία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΟΪΔΙΑ: Ο Ραδιομαραθώνιος διοργανώνει κρουαζιέρα χωρίς τα άτομα με αναπηρία

Το ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος, διοργανώνει τετραήμερη φιλανθρωπική κρουαζιέρα, με κρουαζιερόπλοιο που δεν είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες.

Την αποκάλυψη έκανε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης μέσω της προσωπικής του σελίδας που διατηρεί στο Facebook.

«Το ίδρυμα ραδιομαραθώνιος ακούμε ότι διοργανώνει τετραήμερη φιλανθρωπική κρουαζιέρα με πλοίο που δεν είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες σε τροχοκάθισμα. Λογικό; Είναι αυτοί που 'διεκδικούσαν' για τα παιδιά με αναπηρίες αλλά κρουαζιέρες με μη προσβάσιμα πλοία δεν τους ενοχλούν. Καλημέρα», έγραψε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών.

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Λαμπριανίδη:

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ThemaOnline με τον κ. Λαμπριανίδη μας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κρουαζιέρα, που διοργανώνεται σχεδόν κάθε χρόνο από τον Ραδιομαραθώνιο, διαφημίζεται από το ΡΙΚ. Όπως μας εξήγησε, στην Κύπρο δεν υπάρχουν κρουαζιερόπλοια που να είναι προσβάσιμα σε άτομα με τροχοκάθισμα, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «αυτό δεν είναι δικαιολογία».

Το να διοργανώνεται φιλανθρωπική κρουαζιέρα και να μην μπορούν τα άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν σε αυτή, είναι προφανώς παράδοξο, ενώ ο κ. Λαμπριανίδης σημείωσε: «Αυτό δείχνει ανοχή».

Σημειώνεται ότι ο Ραδιομαραθώνιος πραγματοποιεί εκδηλώσεις με σκοπό την συλλογή χρημάτων για προσφορά βοήθειας στα παιδιά με ειδικές ικανότητες στην Κύπρο.

Να αναφέρουμε ότι η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε και με τον Ραδιομαραθώνιο για να παρουσιαστεί και η άλλη πλευρά. Μιλώντας με την κα. Ελπίδα Ηρακλέους από την Γραματεία του Ιδρύματος, μας δήλωσε ότι δεν λαμβάνουν οι ίδιοι την απόφαση για τα τροχοκαθίσματα και μας παρέπεμψε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία με την οποία διοργανώνεται η κρουαζιέρα.

Μ.Παναγιώτου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top