ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικά διαβήματα για την χαλάρωση της τουρκικής φύλαξης στον Έβρο

Ελληνικά διαβήματα για την χαλάρωση της τουρκικής φύλαξης στον Έβρο

Με διαβήματα προς Βρυξέλλες και Άγκυρα αντέδρασε η Αθήνα στη διαπιστωμένη χαλάρωση, από τουρκικής πλευράς, της φύλαξης των περασμάτων προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» Αθηνών εκπρόσωπος της Κομισιόν μετέβη στην τουρκική πρωτεύουσα προκειμένου να θέσει το ζήτημα στις τούρκικες Αρχές.

Υπάρχει μεγάλη πίεση στα σύνορα του Έβρου ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η απευθείας επικοινωνία των ελληνικών Αρχών με τις αντίστοιχες τουρκικές, γεγονός που επιδεινώνει το πρόβλημα, ανέφεραν στην εφημερίδα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πρόσθετη ανησυχία στην Αθήνα προκαλεί η πληροφορία ότι 500 χιλιάδες Αφγανοί έχουν μετακινηθεί το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, προερχόμενοι από το Ιράν και το Ιράκ.

Όπως προκύπτει εν τω μεταξύ από τις αυξημένες συλλήψεις διακινητών, που έφτασαν τις 30 μονό την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου τα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας έχουν εξελιχθεί σε προνομιακό πεδίο δράσης κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών και προσφύγων.

Τα κυκλώματα που κυριαρχούν στην περιοχή προέρχονται από Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top