Στη Γενεύη Κύπριοι βουλευτές - Ενημέρωσαν για το εθνικό ζήτημα

Στη Γενεύη Κύπριοι βουλευτές - Ενημέρωσαν για το εθνικό ζήτημα

Για το Κυπριακό ενημέρωσαν Κύπριοι Βουλευτές τον Συντονιστή της Ομάδας για την Κύπρο, στις εργασίες της 139ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που πραγματοποιούνται στη Γενεύη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Βουλευτές Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), Σκεύη Κουκουμά, Μαρίνος Μουσιούττας και Άννα Θεολόγου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, οι Κύπριοι βουλευτές ενημέρωσαν το Συντονιστή της Ομάδας για το αδιέξοδο στο οποίο παραμένει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, από τη Διάσκεψη για την Κύπρο, τον Ιούλιο 2017.

Υπογράμμισαν τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη του διαλόγου το συντομότερο δυνατό με στόχο την επίτευξη λύσης στη βάση του διεθνούς δικαίου, των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Οι Κύπριοι βουλευτές επεσήμαναν ότι η επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για το σύνολο του κυπριακού λαού, σε μια Κύπρο ευρωπαϊκή και ευημερούσα, ανεξάρτητη και πλήρως απαλλαγμένη από έξωθεν εξαρτήσεις.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Τέσσερις ημέρες πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, οι πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρέθηκαν στο μεγάλο debate του Alpha Κύπρου, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με εντάσεις, σπόντες και πολιτικά μηνύματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η συζήτηση κινήθηκε από την οικονομία και το Κυπριακό μέχρι τις πιθανές συνεργασίες και την επόμενη Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE