ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Γενεύη Κύπριοι βουλευτές - Ενημέρωσαν για το εθνικό ζήτημα

Στη Γενεύη Κύπριοι βουλευτές - Ενημέρωσαν για το εθνικό ζήτημα

Για το Κυπριακό ενημέρωσαν Κύπριοι Βουλευτές τον Συντονιστή της Ομάδας για την Κύπρο, στις εργασίες της 139ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που πραγματοποιούνται στη Γενεύη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Βουλευτές Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), Σκεύη Κουκουμά, Μαρίνος Μουσιούττας και Άννα Θεολόγου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, οι Κύπριοι βουλευτές ενημέρωσαν το Συντονιστή της Ομάδας για το αδιέξοδο στο οποίο παραμένει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, από τη Διάσκεψη για την Κύπρο, τον Ιούλιο 2017.

Υπογράμμισαν τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη του διαλόγου το συντομότερο δυνατό με στόχο την επίτευξη λύσης στη βάση του διεθνούς δικαίου, των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Οι Κύπριοι βουλευτές επεσήμαναν ότι η επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για το σύνολο του κυπριακού λαού, σε μια Κύπρο ευρωπαϊκή και ευημερούσα, ανεξάρτητη και πλήρως απαλλαγμένη από έξωθεν εξαρτήσεις.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top