ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταστροφές Αγίων Τριμιθιάς: Ευρωπαϊκό κονδύλι μπορεί να καλύψει το κόστος επιδιορθώσεων

Καταστροφές Αγίων Τριμιθιάς: Ευρωπαϊκό κονδύλι μπορεί να καλύψει το κόστος επιδιορθώσεων

Μέχρι και το 95% του κόστους αποκατάστασης υποστατικών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές μπορεί να καλύψει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω ενός ειδικού χρηματοδοτικού μηχανισμού.

 

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Περισσότερα από 100 υποστατικά πλήγηκαν μετά τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε τη κοινότητα Αγίων Τριμιθιάς στη Λευκωσία, το μεσημέρι της Κυριακής 21/10, με συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης να συνεχίζουν την καταγραφή ζημιών που άφησε πίσω της η θεομηνία.

Αρκετοί κάτοικοι λόγω των εκτεταμένων ζημιών υποχρεώθηκαν να διαμείνουν σε σπίτια φίλων και συγγενών και άλλοι σε ξενοδοχεία, μέχρι να ολοκληρωθεί η καταγραφή ώστε να προχωρήσουν με τις απαραίτητες επιδιορθώσεις.

Στην πληγείσα περιοχή βρέθηκε την Δευτέρα 22/10 και ο Έπαρχος Λευκωσίας, Μάριος Παναγίδης, ο οποίος κάλεσε τους επηρεαζόμενους που έχουν ασφαλιστική κάλυψη να αποταθούν στις ασφαλιστικές τους εταιρείες για αποτίμηση των ζημιών, ενώ παράλληλα ανέφερε πως στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάλυψη θα καταγραφούν οι ζημιές από τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης και ακολούθως θα προχωρήσει η διαδικασία μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top