Καθοριστικό τετ α τετ Αναστασιάδη – Ακιντζί

Καθοριστικό τετ α τετ Αναστασιάδη – Ακιντζί

Πραγματοποιείται στις 10 το πρωί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, "η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ θα φιλοξενήσει συνάντηση του Ελληνοκύπριου ηγέτη κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, κ. Μουσταφά Ακιντζί στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή στις 26 Οκτωβρίου στις 10.00».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία της κ. Σπέχαρ.

Όπως δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου η συνάντηση περιγράφεται ως μια προκαταρκτική συνάντηση εκτός του πλαισίου των διαπραγματεύσεων.

«Αλλά από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει η προσδοκία και η επιδίωξη να μπορέσει να βοηθήσει αυτή η συνάντηση - αφού γίνουν κάποιες συνεννοήσεις με τον κ. Ακκιντζί σε ένα ελεύθερο διάλογο - για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης που είναι ο ουσιαστικός στόχος αυτή τη στιγμή», είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE