ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βασιλειάδου: «Μόνο με την αντίσταση και τον αγώνα κερδίζουμε την ελευθερία και τα δίκαια μας»

Μ. Βασιλειάδου: «Μόνο με την αντίσταση και τον αγώνα κερδίζουμε την ελευθερία και τα δίκαια μας»

Το έπος του ΄40 μας θυμίζει ότι μόνο με την αντίσταση και τον αγώνα κερδίζουμε την ελευθερία και τα δίκαια μας, δήλωσε η Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου, μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Αυτό γίνεται κόντρα στα συμφέροντα και κόντρα στους ισχυρούς και τους δυνατούς», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είναι χρέος μας να αντισταθούμε στον τουρκικό επεκτατισμό και να προασπίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία».

Επίσης, η κ. Βασιλειάδου είπε ότι "το λογοπαίγνιο εφικτού και ευκταίου, το οποίο παίζει η Κυβέρνηση, θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει γιατί η δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν επιδέχονται πολλαπλών ερμηνειών».

Ανέφερε ότι οι πολιτικές ανακύκλωσης μιας αποτυχημένης ήδη διαδικασίας με μεταφορά κάποιων περιθωριακών και μη σημαντικών αρμοδιοτήτων δεν οδηγούν σε μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση και δεν οδηγούν σε καμία προοπτική λύσης.

Αντίθετα, το μόνο που κάνουν είναι το να υποβοηθούν την περαιτέρω αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος και να απενοχοποιούν την Τουρκία, πρόσθεσε.

Κληθείς να πει αν η ΕΔΕΚ έχει πληροφόρηση σε σχέση με αναφορές ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζητεί λύση συνομοσπονδίας, η κ. Βασιλειάδου είπε ότι η ΕΔΕΚ βρίσκεται στο σκοτάδι και δεν γνωρίζει «ακριβώς τι συζητείται και σε ποια έκταση συζητείται αυτό το θέμα».

«Ακόμη και επί καιρό (του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ) Έιντε είχε γίνει αναφορά ότι ο Πρόεδρος συζητούσε τότε για συνομοσπονδία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, να το κρατούμε και να είμαστε σε επαγρύπνηση».

 

Απόφαση Έκτακτης Συνέλευσης ΠΙΣ

Ερωτηθείσα για τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για ενταχθεί στο ΓΕΣΥ, η κ. Βασιλειάδου είπε ότι για την ΕΔΕΚ η δημόσια υγεία αποτελεί ένα τεράστιο και μεγάλο κεφάλαιο το οποίο θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, προσθέτοντας ότι το ΓΕΣΥ αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

Ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ έχει πρωτοστατήσει για την δημιουργία ενός σχεδίου υγείας το οποίο να προσφέρει υψηλή ποιότητα υγείας στους πολίτες γιατί ένα κράτος το οποίο δεν μπορεί να στηρίξει τον πολίτη του στην δύσκολη ώρα της ασθένειας δεν έχει λόγο ύπαρξης».

Πρόσθεσε ότι «είναι γεγονός ότι υπάρχουν διάφορα συμφέροντα και παγιωμένες καταστάσεις και θα πρέπει με διάφορους τρόπους σωστούς και με συνδιαλλαγή αυτά τα πράγματα να συζητηθούν, να επέλθει η συμφωνία με όλους τους εμπλεκόμενους και τους άμεσα ενδιαφερόμενους».

Η Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι γιατροί θέλουν το καλό της υγείας και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να τους ακούσουμε να δούμε τι τους ανησυχεί και να καθησυχάσουμε τις ανησυχίες τους».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top