ΠΕΓΕΙΑ: Διακρίσεις στα… νεκροταφεία – Διαφορετικές τιμές σε Κύπριους για έναν τάφο!

ΠΕΓΕΙΑ: Διακρίσεις στα… νεκροταφεία – Διαφορετικές τιμές σε Κύπριους για έναν τάφο!

Εκπρόσωποι της βρετανικής κοινότητας του Δήμου Πέγειας κατήγγειλαν ότι οι ίδιοι επιφορτίζονται με πολύ μεγαλύτερο ποσό για αγορά ταφικών χώρων και για φόρους κοιμητηρίου απ’ ότι οι Κύπριοι.

Ωστόσο, τις καταγγελίες των Βρετανών, απορρίπτει η δημοτική Αρχή, θεωρώντας ότι το θέμα άπτεται της νομοθεσίας και όχι ενεργειών της τοπικής Αρχής.

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», δημοτικοί παράγοντες εξήγησαν ότι το ψηλότερος τέλος που καταβάλλουν οι καθολικοί κάτοικοι Πέγειας για το δικό τους κοιμητήριο, έγκειται στο γεγονός ότι ο χώρος για την δημιουργία του αγοράστηκε από την δημοτική Αρχή σε ψηλότερη τιμή, σε αντίθεση με το χριστιανικό κοιμητήριο τη Πέγειας που ήδη υπήρχε.

«Η δημοτική Αρχή πρέπει να έχει τα απαραίτητα έσοδα για την καταβολή τν δόσεων του δανείου με το οποίο αγοράστηκε η γη για το καθολικό κοιμητήριο», δήλωσαν αρχικά.

«Το ζήτημα είναι ότι βάσει της νέας νομοθεσίας, οι καθολικοί δεν εμπίπτουν στις θρησκευτικές ομάδες που έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν και να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα κοιμητήριά τους, όπως είναι οι Λατίνοι. Άρα, για τους καθολικούς την ευθύνη αυτή έχει η δημοτική Αρχή, η οποία με δικά της έξοδα και δάνεια δημιούργησε τον χώρο αυτό», εξήγησαν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE