ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντική μείωση δαπανών από υπουργείο Υγείας για παραπομπές ασθενών στο εσωτερικό –Μειώσεις εξόδων 50% με διπλασιασμό ατόμων

Σημαντική μείωση δαπανών από υπουργείο Υγείας για παραπομπές ασθενών στο εσωτερικό –Μειώσεις εξόδων 50% με διπλασιασμό ατόμων

Μείωση δαπανών για το κράτος κατά 50% σε σχέση με αποστολή ασθενών στο εσωτερικό για περίθαλψη, αλλά την ίδια ώρα διπλασιασμός περιστατικών συνανθρώπων μας που αντιμετωπίστηκαν ιατρικά εκτός κρατικών νοσηλευτηρίων.

Αυτό το συμπέρασμα απορρέει από τα όσα ανέφερε εντός της ημέρας (01/11) η Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κα Γιαννάκη, ενώ το 2015 το κράτος δαπανούσε κατά μέσο όρο 9.549 ευρώ για κάθε ασθενή που αποστελλόταν στο εσωτερικό για θεραπεία, το 2017 το αντίστοιχο ποσό ήταν 4.724 ευρώ ανά ασθενή.

Την ίδια ώρα, σχεδόν διπλασιάστηκαν τα περιστατικά ασθενών που έτυχαν νοσηλείας είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του υπουργείου, το 2012 δαπανήθηκαν 39 εκατομμύρια για παραπομπή 2318 ασθενών εσωτερικού/εξωτερικού, ενώ με λιγότερα χρήματα το 2017 παραπέμφθηκαν 4058 ασθενείς με χαμηλότερη δαπάνη, καθώς το ύψος της ανήλθε μόλις στα 36 εκατομμύρια.

Ακόμη, η κα Γιαννάκη ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας ακολουθώντας της υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας μείωσε δραστικά τα έξοδα αποστολής ασθενών σε χώρες του εξωτερικού, αυξάνοντας σημαντικά ωστόσο τον αριθμό των ασθενών που στάλθηκαν για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Όπως εξήγησε, το σύνολο της πραγματικής δαπάνης για τις αποστολές επιδοτούμενων ασθενών στο εξωτερικό μειώθηκε από 42.882,872 το 2010, σε 16.959,805 ευρώ το 2017. Αυτά τουλάχιστον τα δεδομένα ίσχυαν βάσει πληρωμένων τιμολογίων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018. 

 
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top