ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντά Μάικ Πομπέο στην Ουάσιγκτον ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Συναντά Μάικ Πομπέο στην Ουάσιγκτον ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Στην αμερικανική πρωτεύουσα έφτασε αργά το βράδυ της Δευτέρας (5/11) ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, για επαφές με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οι επαφές του ξεκινούν την Τρίτη (6/11) στις 10:30 το πρωί (τοπική ώρα) με συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για ενεργειακά ζητήματα, Φράνσις Φάννον.

Στις 4 το απόγευμα θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις Υφυπουπουργό Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ και θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δεν επιθυμούσε να προβεί σε δηλώσεις πριν τη συνάντηση με τον κ. Πομπέο. Ομως, όπως ανέφερε καλά ενημερωμένη διπλωματική πηγή, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις – κάτι που θα γίνεται πρώτη φορά – οι οποίες θα επιβεβαιώνουν την αναβαθμισμένη σχέση ΗΠΑ – Κύπρου.

Οι συνομιλίες του κ. Χριστοδουλίδη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως κι η αυριανή στον Λευκό Οίκο με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Τζον Μπόλτον, θα καλύψουν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου – ΗΠΑ, με επίκεντρο τη μελλοντική τους πορεία, τα ενεργειακά, τις περιφερειακές εξελίξεις και τις συνεργασίες που διαμορφώνονται στην περιοχή, με ιδιαίτερο βάρος στην ασφάλεια.

Την Πέμπτη (8/11) το πρωί ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με την μόνιμη αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top