ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓεΣΥ: Εγγράφεται στη Βουλή η αποκάλυψη ThemaOnline για Πολύζο - Μοίραζε το δημοσίευμα ο Κουλίας -'Κατεπείγον θέμα' είπε η Ειρήνη -ΕΓΓΡΑΦΟ

ΓεΣΥ: Εγγράφεται στη Βουλή η αποκάλυψη ThemaOnline για Πολύζο - Μοίραζε το δημοσίευμα ο Κουλίας -'Κατεπείγον θέμα' είπε η Ειρήνη -ΕΓΓΡΑΦΟ

Εγγράφεται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου η αποκάλυψη του ThemaOnline σε σχέση με τον Νικόλαο Πολύζο που διορίστηκε διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). 

Του Μιχάλη Μενελάου

Στο περιθώριο συζήτησης για την ΑΗΚ, διανεμήθηκαν αντίτυπα του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος του ThemaOnline για τον νέο Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, Νικόλαο Πολύζο.

Σε κλίμα έντονων αντιδράσεων έγινε η συζήτηση – αποκάλυψη του ζητήματος των καταγγελιών εις βάρος του κυρίου Νικόλαου Πολύζου, κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, ανέφερε πως ήταν ενήμερος για το εν λόγω ζήτημα λόγω λεπτομερέστατης επιστολής που έλαβε τη Δευτέρα 12/11, ενώ πληροφορήθηκε πως το βράδυ της Τετάρτης 14/11, έγινε η δημοσίευσή του θέματος μέσω της ιστοσελίδας ToThemaOnline.

Παράλληλα, ο κύριος Κουλίας διέμενε αντίτυπα του δημοσιεύματος του ThemaOnline και ανέγνωσε στα μέλη της Επιτροπής τις δηλώσεις του κυρίου Πολύζου στην ιστοσελίδα μας.

Τα πιο πάνω προκάλεσαν την αντίδραση των μελών της Επιτροπής για να εγγραφεί το θέμα, με την βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, να αναφέρει πως «εάν αυτός ο διορισμός ανακοινώθηκε και προχωρά, είναι κατεπείγον το θέμα».

Παράλληλα, ζητήθηκε εμπλοκή του Γενικού Ελεγκτή για το εν λόγω ζήτημα, ενώ αναμένεται να κληθούν στη συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, όπως επίσης και ο υπουργός Υγείας.

Να σημειωθεί ακόμη ότι λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση για την ΑΗΚ, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης απευθύνθηκε στον Ζαχαρία Κουλία, ρωτώντας τον: 'Το θέμα στο ThemaOnline, είδες το;'. Να σημειωθεί εδώ ότι σε προηγούμενη συνεδρία ο κ. Μιχαηλίδης είχε αναφερθεί στη διαδικασία ορισμού των διευθυντικών στελεχών του ΟΚυΠΥ, λέγοντας με νόημα: «Για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας θα πρέπει να πούμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού των διευθυντών του Οργανισμού και σίγουρα εμείς δεν επεμβαίνουμε σε διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι θα πρέπει όταν βλέπουν κάποια ονόματα που διορίζονται να κάνουν και ένα 'google' να μαθαίνουν ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, ποιο είναι το παρελθόν τους και τι υπάρχει γενικά για αυτούς».

Η Επιτροπή συμφώνησε ομόφωνα την εγγραφή του θέματος στη Βουλή ως «Διερεύνηση των καταγγελιών εις βάρος του νεοδιορισθέντος Γενικού Διευθυντού του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας».

Υπενθυμίζουμε πως ο διορισμός του κ. Πολύζου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κύκλους που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας. Όπως αποκαλύψαμε και την Τετάρτη (14/11), ο κ. Πολύζος φέρεται να είχε ζητήσει όπως να μην φορολογούνται εισοδήματά που είχε από ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Κύπρου (βλ. έγγραφο κάτω). Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν πληρούσε ούτε τους όρους για πρόσληψη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΟΚυΠΥ. Επιπλέον δημοσίευμα στην Ελλάδα τον ενέπλεκε σε αξιοπερίεργες χρηματοδοτήσεις πανεπιστημιακών οργανισμών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top