ΔΙΕΘΝΗ

Να οδηγήσει το κόμμα εκ νέου στη Βουλή στοχεύει ο νέος αρχηγός των Αυστριακών Πρασίνων

Να οδηγήσει το κόμμα εκ νέου στη Βουλή στοχεύει ο νέος αρχηγός των Αυστριακών Πρασίνων

Ενα χρόνο μετά τη θεωρούμενη ως μεγαλύτερη εκλογική τους αποτυχία στην σαραντάχρονη ιστορία τους, μένοντας εκτός της νέας Βουλής, καθώς στις τελευταίες αυστριακές βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2017 δεν είχαν συγκεντρώσει το όριο του 4 %, οι Αυστριακοί Πράσινοι εξέλεξαν κατά το σημερινό ομοσπονδιακό συνέδριο τους στην Βιέννη νέο αρχηγό τους τον 57χρονο Βέρνερ Κόγκλερ, με ποσοστό 99 %.


Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για τα δύο χρόνια που ο ίδιος προτίθεται να παραμείνει στην αρχηγία του κόμματος, ο Βέρνερ Κόγκλερ, ο οποίος θα είναι επικεφαλής των Αυστριακών Πράσινων στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον ερχόμενο Μάιο, τόνισε ως πρωταρχικό στόχο την επιστροφή τους στην αυστριακή Βουλή, έπειτα από το απογοητευτικό αποτέλεσμα του μόλις 3,8 % στις περσινές βουλευτικές εκλογές, έναντι του εντυπωσιακού 12,4 % στις εκλογές του 2013.

Στη διάρκειας μίας ώρας ομιλία του, ο Βέρνερ Κόγκλερ άσκησε δριμεία κριτική στην αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του Καγκελάριου, Σεμπάστιαν Κουρτς, και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας (στις 18 Δεκεμβρίου 2017) το Κόμμα των Ελευθέρων έχει γίνει (καθαρά) "ακροδεξιό" και το Λαϊκό Κόμμα "δεξιό λαϊκιστικό", και σήμερα το μέλημα πρέπει να είναι "η προστασία της πατρίδας Ευρώπη από τους παλιούς εθνικιστές και από τους νέους ακροδεξιούς".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top