Ο πρώτος Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας – Υποβολή υποψηφιοτήτων

Ο πρώτος Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας – Υποβολή υποψηφιοτήτων

Η Κομισιόν καλεί σε υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του πρώτου Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα.

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα, δημοσίευσε σήμερα η Κομισιόν, για τον πρώτο Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα είναι επικεφαλής της ανεξάρτητης εισαγγελικής αρχής της ΕΕ, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση, δίωξη και προσαγωγή σε εγκλήματα κατά του προϋπολογισμού της ΕΕ, όπως απάτη, διαφθορά ή σοβαρές διασυνοριακές απάτες στον τομέα του ΦΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως τα τέλη του 2020. Τα κριτήρια επιλογής περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τουλάχιστον δεκαπέντε έτη επαγγελματικής πείρας ως ενεργό μέλος της εισαγγελικής υπηρεσίας ή της δικαιοσύνης και τουλάχιστον πέντε έτη εμπειρίας ως δημόσιος εισαγγελέας που είναι αρμόδιος για τη διερεύνηση και δίωξη οικονομικών εγκλημάτων σε κράτος μέλος.

Μια επιτροπή επιλογής θα αξιολογήσει τους υποψηφίους για τη θέση του μελλοντικού Ευρωπαίου Εισαγγελέα και θα υποβάλει την αξιολόγησή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, το οποίο θα ορίσει τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα με κοινή συμφωνία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για συνάντηση με Τατάρ: «Πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα» – Μετά τις 12 Μαΐου η κάθοδος Ολγκίν

ΠτΔ για συνάντηση με Τατάρ: «Πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα» – Μετά τις 12 Μαΐου η κάθοδος Ολγκίν

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε να βρεθεί τετ-α-τετ με τον Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE