ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: Προκαλεί ίλιγγο ο «θησαυρός» που πιθανόν να κρύβει η γεώτρηση στη «Δελφύνη»- VIDEO

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: Προκαλεί ίλιγγο ο «θησαυρός» που πιθανόν να κρύβει η γεώτρηση στη «Δελφύνη»- VIDEO

Η γεώτρηση του κολοσσού της Exxon-Mobil στο στόχο «Δελφύνη» του οικοπέδου 10 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται σε εξέλιξη, στα πολύ αρχικά στάδια βέβαια, ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει η φημολογία και οι εκτιμήσεις γύρω από το κοίτασμα και τα οικονομικά οφέλη από την ύπαρξη σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR το βράδυ της Δευτέρας 19/11 που επικαλείται ειδικούς, ο στόχος «Δελφύνη» αναμένεται να αποκαλύψει ένα υπεργιγαντιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου, η αξία του οποίου προκαλεί ίλιγγο.

Ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος εκτιμά πως η αξία του κοιτάσματος θα μπορούσε να φτάσει στο επίπεδο των 250.000.000.000 (250 δισεκατομμυρίων) ευρώ, με τις πιθανότητες να βρεθεί φυσικό αέριο να είναι αυξημένες σε σχέση με το κοίτασμα «Καλυψώ» στο οικόπεδο 6.

Φιλοξενούνται παράλληλα και δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου ο οποίος ανέφερε: «Υπάρχουν ήδη  διαπιστωμένα κοιτάσματα. Υπάρχουν προσδοκίες  γι’ αυτή τη συγκεκριμένη γεώτρηση που γίνεται τώρα, γιατί οι μελέτες έχουν δείξει ότι πιθανώς να υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα. Φυσικά, όλα αυτά πρέπει να επιβεβαιωθούν. Δεν μπορεί κανείς να στηριχθεί σε προβλέψεις»

Αυτό μάλιστα που ενισχύει τις ελπίδες και τις εκτιμήσεις για ένα «μυθικό κοίτασμα» (όπως το παρουσιάζει το ρεπορτάζ των συναδέλφων στην Ελλάδα) είναι και η εμπλοκή της Αμερικανικής Εxxon-Mobil η οποία θεωρούν, ότι δεν «τρυπά» για να ανακαλύψει μικρού ή μεσαίου μεγέθους κοίτασματα, ειδικά σε μια περιοχή που δεν υπάρχει σταθερότητα, με τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία τα τελευταία χρόνια να είναι γνωστά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top