ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Πολίτες κινδυνεύουν να κάνουν Χριστούγεννα άστεγοι – Η πόλη που εντοπίζεται το πρόβλημα

ΚΥΠΡΟΣ: Πολίτες κινδυνεύουν να κάνουν Χριστούγεννα άστεγοι – Η πόλη που εντοπίζεται το πρόβλημα

Το ζήτημα των ψηλών ενοικίων απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τη συνεδρία της τη Δευτέρα 26/11.

Του Μιχάλη Μενελάου

Πολίτες-μέλη της Κίνησης για το Δικαίωμα Κατοικίας εξέφρασαν τα παράπονα τους για τις ψηλές τιμές, ειδικά στη Λεμεσό, όπου ανέφεραν πως οι δυσκολίες των ενοικιαστών που αναγκάζονται να καταβάλουν συνεχώς αυξανόμενα ενοίκια είναι τεράστιες, με πολλά άτομα ακόμη και να απειλούνται για να φύγουν από τις εστίες τους καθώς οι ενοικιαστές θέλουν να αυξήσουν τις τιμές των ενοικίων και εκείνοι δεν είναι σε θέση να καταβάλουν τα ποσά.

Πέραν τούτου, το μέλος της Κίνησης, Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ενώπιων της Βουλής πως λόγω του αριθμού των φοιτητών στην πόλη της Λεμεσού και λόγω των εταιρειών του εξωτερικού που κάνουν τη πόλη την έδρα τους, οι ανάγκες για διαμερίσματα είναι αυξημένη, κάτι που αποβαίνει μοιραίο στους κάτοικους της περιοχής που επιθυμούν να ενοικιάσουν.

Ο εκπρόσωπος των κτηματομεσιτών ανέφερε πως εντόπισαν και εκείνοι το πρόβλημα, ενώ παράλληλα ανέφεραν πως πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και κατοικιών φοβούνται να τα ενοικιάσουν.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως γίνονται μελέτες για το ενιαίο στεγαστικό σχέδιο, αναθεωρημένα σχέδια του οποίου αναμένονται στις αρχές του 2019.

Η Προεδρεύουσα της Επιτροπής, Ελένη Μαύρου, ανέφερε στη συνεδρία πως το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα υψηλότερα ενοίκια βρίσκεται στη Λεμεσό, κατέχοντας τη διπλάσια από τη μέση τιμή ενοικίου Παγκύπρια, επικαλούμενη στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Επιτροπή κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, της Ένωσης Δήμων Κύπρου, του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου, του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής και της Κίνησης για το Δικαίωμα Κατοικίας.

Η συζήτηση για το πιο πάνω φλέγον ζήτημα της κοινωνίας μας, αναμένεται να επανασυζητηθεί κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών τη Δευτέρα 03/12.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top