LIKE ONLINE

Ανακοινώνει δημιουργία αποικίας στο φεγγάρι η Μόσχα- Έτοιμη μέχρι το 2040

Ανακοινώνει δημιουργία αποικίας στο φεγγάρι η Μόσχα- Έτοιμη μέχρι το 2040

Η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια αποικία στο φεγγάρι μέχρι το 2040, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία διαστήματος την Τετάρτη (28/11) μετά από συζητήσεις γύρω από το μακροπρόθεσμο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.

Ψυχροπολεμική “διαστημική κούρσα” θυμίζει η ανακοίνωση της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος Roscosmos, αφού μετά τα τελευταία επιτεύγματα της αμερικανικής SpaceX, με την δημιουργία των πρώτων επαναχρησιμοποιούμενων διαστημικών πυραύλων, η Μόσχα απαντά με αποικία στη Σελήνη.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας “The Moscow Times” αναφέρει ότι, προηγούμενο πρόγραμμα που συντάχθηκε από την ομοσπονδιακή διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, Roscosmos, το 2014 αφορούσε σχέδιο τριών σταδίων για την αποστολή ανθρώπων στην επιφάνεια του της Σελήνης, με σκοπό τη δημιουργία υποδομών για μια αποικία.

Από τότε, εκατοντάδες επίδοξοι κοσμοναύτες υπέβαλαν αιτήσεις για να γίνουν οι πρώτοι Ρώσοι που θα πατήσουν το πόδι τους στο φεγγάρι.

Στην ανακοίνωση της Roscosmos, μετά από συνάντηση με το διαστημικό συμβούλιο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, αναφέρεται ότι, "Το σεληνιακό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε διάφορες φάσεις μέχρι το 2040".

Το δημοσίευμα επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής του ομοσπονδιακού πυραυλικού και αναπτυξιακού οργανισμού TsNIIMash της Ρωσίας Νικολάι Σεβαστάνοφ, στον ειδησιογραφικό ισότοπο RBC, αναφέρει ότι σε πρώτη φάση θα τεθεί σε τροχιά μια μονάδα γύρω από τη Σελήνη.

Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει την αποστολή της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της Ρωσίας στο φεγγάρι και την έναρξη κατασκευής μιας μακροπρόθεσμης βάσης μεταξύ 2025 και 2034.

Το τρίτο στάδιο του προγράμματος προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής της βάσης μέχρι το 2040 και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου επανδρωμένου συστήματος εξερεύνησης της Σελήνης.

Η κατασκευή της αποικίας των φεγγάρι, πρόκειται να αρχίσει στα τέλη του 2025, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.


Ο Ντμίτρι Ρογκοζίν, επικεφαλής του Roscosmos, δήλωσε ότι το τελικό έγγραφο για το σεληνιακό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου του 2019.

Την κοινή συνεδρίαση της Τετάρτης, οι επιστήμονες πρότειναν επίσης τη δημιουργία ενός τηλεσκοπίου στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού με σκοπό να συγκεντρώσει δεδομένα από το διάστημα στο πλαίσιο του σεληνιακού προγράμματος.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top