ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: Βολές κατά Γεωργιάδη για την CYTA- «Τα κόμματα συζητούν πως θα μοιράσουν τις θέσεις »

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: Βολές κατά Γεωργιάδη για την CYTA- «Τα κόμματα συζητούν πως θα μοιράσουν τις θέσεις »

Βολές κατά του υπουργού Οικονομίας, Χάρη Γεωργιάδη, εξαπολύει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με φόντο την CYTA .

Σε γραπτή του ανακοίνωση το Σάββατο (8/12), μεταξύ άλλων, το Κίνημα χαρακτηρίζει απαράδεκτο εν έτη 2018 να συζητούν τα κόμματα πως θα μοιράσουν τις θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών.

Ταυτόχρονα επαναλαμβάνεται η εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων, για αποκλεισμό κομματικών στελεχών από διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Προβληματισμό προκαλεί η επιμονή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη στην αποκρατικοποίηση της CYTA. Την ίδια ώρα διατηρούν ως ημικρατικό οργανισμό το χρηματιστήριο Κύπρου, το κατ' εξοχήν όργανο της ελεύθερης οικονομίας

Οι ημικρατικοί οργανισμοί θα έπρεπε να εκσυγχρονιστούν και να μην είναι φέουδο των Κομμάτων. Είναι απαράδεκτο εν έτη 2018 να συζητούν τα κόμματα πως θα μοιράσουν θέσεις σύντομα στα Δ.Σ. των Hμικρατικών Oργανισμών.

Η εμμονή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη να επαναφέρει θέμα ιδιωτικοποίησης της CYTA μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών μας βρίσκει αντίθετους κάθε συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Προτεραιότητα έχει ο εκσυγχρονισμός της CYTA, θέση την οποία εκφράσαμε σε συναντήσεις με αντιπροσωπεία του Κινήματος και ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Περδίκης με τις συντεχνίες.

Παράλληλα στηρίζουμε τις συντεχνίες που ιεραρχούν ψηλά την αποκομματικοποίηση της CYTA και μάλιστα ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε εισηγηθεί στο παρελθόν να αποκλειστούν τα κομματικά στελέχη από τους διορισμούς στο Διοικητικό Συμβούλιο των ημικρατικών οργανισμών.

Η αποκομματικοποίηση είναι επιβεβλημένη. Στο παρελθόν ο Oργανισμός έχει πληρώσει με βαρύ τίμημα τους ισχυρούς δεσμούς με τα κόμματα εξουσίας. Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών συμφωνούμε στο πλαίσιο που έχει τεθεί από τους εργαζόμενους, που προνοεί αλλαγές στη νομοθεσία και θα οδηγήσει σε κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών και στην ευελιξία του οργανισμού.

Το γεγονός ότι το μέρισμα στην αγορά μειώνεται, δεν συνδέεται με τη μείωση της κερδοφορίας. Η CYTA μπορεί να παραμείνει κερδοφόρα με λιγότερο μερίδιο της αγοράς αρκεί να βρει τον τρόπο να εργάζεται πιο αποδοτικά και σύγχρονα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top