ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Παράκουσαν διάταγμα αναστολής εργασιών- Μπροστά στην Αστυνομία- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Παράκουσαν διάταγμα αναστολής εργασιών- Μπροστά στην Αστυνομία- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Παράκουσαν διάταγμα αναστολής εργασιών, συνεχίζοντας τις εργασίες κατασκευής δεξαμενής λυμάτων για χοιροστάσια, με τους κατοίκους της κοινότητας Ορούντας της επαρχίας Λευκωσίας, να ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα του το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, το περασμένο Σάββατο (8/12), απευθύνθηκε στον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να κινητοποιηθεί η αστυνομία και να σταματήσει τις εργασίες κατασκευής δεξαμενής λυμάτων χοιροστασίων στην Ορούντα.

Μιλώντας τη Δευτέρα (10/12) στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, εξήγησε ότι καμία άδεια δεν εξασφαλίστηκε για τις εργασίες κατασκευής της δεξαμενής.

  

Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης, όταν τελικά έφτασαν αστυνομικοί στο σημείο περιορίστηκαν στο να λάβουν κάποιες καταθέσεις από τους εργαζόμενους, οι οποίοι όμως συνέχισαν κανονικά τις εργασίες τους. 

Πάντως, αρμόδια πηγή, εξήγησε ότι για την κατασκευή της δεξαμενής λυμάτων, χρειάζεται πρώτα άδεια από την Πολεοδομία ή τον Έπαρχο, αφού πρώτα προηγηθούν διαβουλεύσεις με το Κοινοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

Από πλευράς "Ομάδας πρωτοβουλίας εναντία στην επαναλειτουργία χοιροστασίων στην Ορούντα" , μίλησε στο ThemaOnline, ο κ. Νίκος Θεμιστοκλέους, ο οποίος αφού επιβεβαίωσε τα πιο πάνω, εξήγησε ότι μετά το 2013, τα χοιροστάσια της κοινότητας που λειτουργούσαν από χωριανούς άρχισαν να κλείνουν, ενώ τα τελευταία χρόνια άρχισαν να επαναλειτουργούν από κτηνοτρόφους άλλων περιοχών, οι οποίοι ενοικιάζουν τις εκτάσεις.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, εξέφρασε στην ιστοσελίδα μας φόβους ότι με τυχόν ολοκλήρωση της δεξαμενής, πιθανό να επιλέξουν και άλλες κτηνοτροφικές μονάδες από γύρω περιοχές να μεταφέρουν τα λύματα τους στην Ορούντα.

Μέσω της Κίνησης, μαζεύτηκαν 320 υπογραφές από 400 συνολικά κατοίκους, οι οποίοι αντιτίθενται στην επαναλειτουργία των χοιροστασίων.

Το ερχόμενο Σάββατο (15/12), πρόκειται να συγκληθεί Παγκοινοτική συγκέντρωση, κατά την οποία θα ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα μέτρα, χωρίς να αποκλείονται και δυναμικά μέτρα.

*Φωτογραφία από Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top