ΚΟΣΜΟΣ

Ενίσχυση της συνεργασίας τους με την ΕΕ υποσχέθηκαν 4 Τούρκοι Υπουργοί

Ενίσχυση της συνεργασίας τους με την ΕΕ υποσχέθηκαν 4 Τούρκοι Υπουργοί

Ενίσχυση της συνεργασίας τους με την ΕΕ υποσχέθηκαν οι τέσσερις Τούρκοι Υπουργοί που συμμετείχαν στην πέμπτη συνάντηση της Ομάδας Δράσης για τις Μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης, ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ και ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσαν ότι θα εξαγγείλουν μεταρρυθμίσεις για το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι πολίτες της Τουρκίας αξίζουν του δικαιώματος να ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ χωρίς βίζα. “Αυτή είναι μια άδικη εφαρμογή. Με την αναγνώριση των νέων διαβατηρίων από την ΕΕ τα κριτήρια μειώθηκαν στα έξι.

Συνεχίζοντας με αποφασιστικότητα τις εργασίες μας θα περάσουμε στην εποχή της απελευθέρωσης της βίζας”, ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους με την ΕΕ, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να κάνουν εποικοδομητικά και αποφασιστικά βήματα με αποφασιστικό τρόπο. Όπως είπε η έναρξη διαπραγματεύσεων για την επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ θα ωφελήσει τόσο την ΕΕ όσο και την Τουρκία.

Ανέφερε ακόμη ότι η επομένη συνάντηση της Τουρκίας με την ΕΕ προγραμματίζεται τον Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αξιολόγησαν τί είδους εργασίες μπορούν να κάνουν, λέγοντας ότι εκπλήρωσαν ήδη ένα από τα κριτήρια που αφορούσε την έκδοση διαβατηρίων νέας γενιάς μειώνοντας τα κριτήρια στα έξι. Ανέφερε ακόμη ότι η συνεργασία με την Europol είναι σημαντική και για την Τουρκία και για την ΕΕ. Για τη συμφωνία επανεισδοχής για τους πρόσφυγες που υπογράφηκε στις 18 Μαρτίου ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος επειδή ενώ η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μειώνοντας τη ροή προσφύγων κατά 97%, είναι υποχρεωμένη και η Ευρώπη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων έχουν γίνει σημαντικά βήματα, προσθέτοντας ότι υπάρχει σημαντική συνεργασία με το Ιράν, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και όλες τις χώρες γύρω τους στο θέμα του συστήματος των συνόρων.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί το Έγγραφο Δικαστικής Μεταρρύθμισης το οποίο αποτελεί τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για το δικαστικό σύστημα. 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top