ΕΛΛΑΔΑ

Καμμένος: «Θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση όταν η πΓΔΜ ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Καμμένος: «Θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση όταν η πΓΔΜ ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Την θέση ότι θα παραιτηθεί από υπουργός Άμυνας και οι ΑΝΕΛ θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση όταν η Συμφωνία των Πρεσπών εγκριθεί από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ, εξέφρασε σήμερα ο Πάνος Καμμένος.

«Αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την πλευρά της ΠΓΔΜ, εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας όλο το βάρος αυτής της ευθύνης και θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση», είπε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λάρισα, επαναλαμβάνοντας, παράλληλα, την άποψη ότι μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «νεκρή».

Η συγκεκριμένη δήλωση, πάντως,  διαφοροποιεί την αρχική στάση του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Μέχρι σήμερα η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ήταν ότι θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση όταν η Συμφωνία των Πρεσπών θα φτάσει προς κύρωση στην ελληνική βουλή. Μετά από τη σημερινή δήλωση η απόσυρση του κυβερνητικού εταίρου επισπεύδεται για τις 15 Ιανουαρίου, όταν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης της πΓΔΜ θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη χθεσινή κατάθεση των συνταγματικών αλλαγών στη βουλή της πΓΔΜ.

«Στο πλέον επίμαχο σημείο, δηλαδή στην παράγραφο 3 του άρθρου 49, η νέα διατύπωση που αναφέρεται στη «diaspora» (ομογένεια) είναι αντίστοιχη με τις ανάλογες ρυθμίσεις του άρθρου 108 του ελληνικού Συντάγματος. Ως εκ τούτου, ανταποκρίνεται στο πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας, πλέον, η πορεία εφαρμογής συνεχίζεται», αναφέρουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει επίσης ότι η συμφωνία περιλαμβάνει αποτελεσματικές δικλείδες ασφαλείας οι οποίες, σε συνδυασμό με στοχευμένες παρεμβάσεις της ελληνικής πλευράς αλλά και της διεθνούς κοινότητας, δεν αφήνουν περιθώρια οποιασδήποτε παρερμηνείας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top