ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Κλάματα από συγγενείς των κατηγορουμένων - Δεν στήριξε τον δικηγόρο του ο Τζιωνής

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Κλάματα από συγγενείς των κατηγορουμένων -  Δεν στήριξε τον δικηγόρο του ο Τζιωνής

Συναισθηματικά φορτισμένοι είναι οι συγγενείς του Λοΐζου Τζιωνή και Λευτέρη Σολωμού, που βρέθηκαν στην αίθουσα του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας την Δευτέρα (17/12).

Της Γεωργίας Παππούτα

Κλάματα από τους συγγενείς του Λοΐζου Τζιωνή και του ετεροθαλή αδελφού του, Λευτέρη Σολωμού στην αίθουσα του δικαστηρίου πριν την έναρξη της νέας δικάσιμου.

Μετά τον χρόνο που δόθηκε στον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή για να εξετάσει νομικά τι έχει λεχθεί στην δίκη εντός δίκης, την Δευτέρα (17/12) σε νέα δικάσιμο, ανέφερε: «Εφόσον ο κατηγορούμενος δεν έμμενε στις θέσεις μου, αποσύρω το αίτημα στην ολότητα του».

«Δεοντολογικά δεν μου επιτρέπεται να υποστηρίζω ότι ήταν υπό πίεση, αποσύρω το ζήτημα της πίεσης, αφού και ο ίδιος ενόρκως είπε ότι δεν πιέστηκε», είχε δηλώσει την Παρασκευή (14/12) ενώπιον δικαστηρίου ο Δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, Ανδρέας Αναστασίου, μετά την αντεξέταση του πελάτη του, όπου παραδέχθηκε ότι δεν πιέστηκε από τους ανακριτές κατά την προφορική του ανάκριση.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι τερματίζεται η δίκη εντός δίκης και συνεχίζεται κανονικά η εκδίκαση της υπόθεσης.

Θυμίζουμε ότι η δίκη εντός δίκης, διεξαγόταν για εξέταση των επίδικων ζητημάτων στα οποία ήγειρε ένσταση η υπεράσπιση του Λοΐζου Τζιωνή. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του 33χρονου, υποστηρίζει ότι οι καταθέσεις που έδωσε ο πελάτης του στις 27/4/2018 στους ανακριτές της υπόθεσης, οι υποδείξεις σκηνών και η παραλαβή τεκμηρίων από την οικία στην οδό Σκιάθου 3 στην Αγλαντζιά, κατά την ίδια ημερομηνία, δεν έγιναν με τη θέληση του πελάτη του, αλλά μετά από ψυχολογική πίεση και υπό το βάρος του στερητικού συνδρόμου από τη διακοπή της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.     

Πρώτος στην δίκη εντός δίκης, κατέθεσε ο ανακριτής της υπόθεσης, Λοχίας Σάββας Σιαμούτης, ενώ την Πέμπτη (6/12) κατέθεσαν ενώπιον δικαστηρίου οι μάρτυρες, Μιχάλης Σάββα, Αστυφύλακας της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών (ΥΠΕΓΕ), ο φωτογράφος του Εγκληματολογικού, Μιχάλης Γεωργίου και ο  άλλος ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Θεμιστοκλέους.  

Τελευταίος κατέθεσε ο κατηγορούμενος Λοΐζος Τζιωνής, ο οποίος «έσπασε» κατά την αντεξέτασή του από την Κατηγορούσα Αρχή, αφού μετά τον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε, παραδέχθηκε ότι δεν δέχτηκε πίεση από τους ανακριτές όπως υποστήριξε, αλλά πιέστηκε ο ίδιος από μόνος του, διότι έλεγε ψέματα.

Την Δευτέρα (17/12) στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκεται και ο πρώτος μάρτυρας, ο αστυφύλακας Ανδρέας Παναγή, που είχε καταθέσει για τη σχετική υπόθεση. Πρόκειται για τον χειριστή των τεκμηρίων της υπόθεσης, τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top