ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Φτωχά Χριστούγεννα για νεαρή μητέρα – «Δεν σας έπιανα τηλέφωνο γιατί ντρεπόμουνα»

ΛΑΡΝΑΚΑ: Φτωχά Χριστούγεννα για νεαρή μητέρα – «Δεν σας έπιανα τηλέφωνο γιατί ντρεπόμουνα»

«Εξαθλιωμένα» Χριστούγεννα μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια ως προς το τί θα της ξημερώσει το επόμενο διάστημα, θα ζήσει 39χρονη μονογονιός με δυο ανήλικα παιδιά.

Του Μιχάλη Μενελάου

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την 39χρονη η οποία μας ανέφερε πως είναι άνεργη και έχει δυο παιδάκια, ένα βρέφος ενός έτους και ένα 10 χρόνων.

Η ίδια μας ανέφερε πως λήγει το συμβόλαιο του διαμερίσματός της σε λίγες μέρες. Το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει μαζί με τα δυο παιδιά της, θα πωληθεί και αναμένει από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου να της ανανεώσει το συμβόλαιό για ένα ή δυο μήνες τουλάχιστον, μέχρι να καταφέρει να βρει άλλο διαμέρισμα για να μετακομίσει με τα δυο παιδιά της.

Διαμέρισμα το οποίο δεν ξέρει κατά πόσον θα μπορεί να το πληρώσει, ενώ παράλληλα ανέφερε πως δεν έχει την οικονομική ευχέρεια για την μετακόμιση.

Τα εισοδήματά της, ανέρχονται στα 750 ευρώ τον μήνα (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), εκ των οποίων τα 330 πάνε στο ενοίκιο του μοναριού διαμερίσματος που διαμένει στην επαρχία Λάρνακας. Πέραν τούτου από το ποσό που έπρεπε να της παραχωρείται στο ΕΕΕ, αποκόπτονται πέριξ των 300 και πλέον ευρώ που έπρεπε να λαμβάνει ως επίδομα μονογονιού, επίδομα όμως που δεν λαμβάνει.

Η 39χρονη μητέρα υποστήριξε πως ενώ έκανε αίτημα για επίδομα μονογονιού, δεν την εγκρίνουν να το λαμβάνει καθώς, όπως μας ανέφερε, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αναμένουν την έκδοση διατάγματος διατροφής για το βρέφος της, ούτως ώστε να γνωρίζουν το ύψος της διατροφής και το ποσό που θα καταβάλλουν ως επίδομα μονογονιού.

Όπως μας είπε η 39χρονη μητέρα, ο πατέρας του ενός έτους βρέφους της, την έδιωξε από τον χώρο που συζούσαν, όταν εκείνη ήταν ακόμη έγκυος.  Εκείνη αναγκάστηκε να διαμένει με μια φίλη της, ενώ φοβόταν τον πρώην σύντροφό της καθώς εκείνο το διάστημα, όπως ισχυρίστηκε, οι καταχρήσεις ουσιών τον κατέστησαν αρκετά βίαιο απέναντί της με πολλά ξεσπάσματα πάνω της.

Η 39χρονη γυναίκα από τη Πολωνία, ζει στο νησί μας τα τελευταία 14 χρόνια και ανέφερε πως θα μεταβεί στο δικαστήριο στα τέλη Ιανουαρίου όπου θα ζητήσει νομική αρωγή από το κράτος για να διοριστεί δικηγόρος που θα πληρώνει το κράτος για να την εκπροσωπήσει στην έκδοση διατάγματος διατροφής.

 «Δεν σας έπιανα τηλέφωνο πιο γρήγορα γιατί ντρεπόμουνα. Τώρα όμως δεν σκέφτομαι την ντροπή, σκέφτομαι τα παιδιά μου», ανέφερε κατά τη τηλεφωνική μας επικοινωνία η 39χρονη μητέρα.

«Θέλω να βρω μια δουλειά για να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να φυλάξω λεφτά να αποκτήσω την άδεια οδήγησης. Στη συνέχεια θέλω να πιάσω και ένα μικρό αυτοκίνητο για να μπορώ να διακινούμαι πιο εύκολα, γιατί με τα λεωφορεία δυσκολεύομαι», ήταν το μόνο πράγμα που ζητεί διακαώς η 39χρονη γυναίκα.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει κάποιος να προσέχει το βρέφος της 39χρονης γυναίκας και δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να το πάρει σε βρεφοπαιδοκομικό σταθμό.

 «Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν. Όμως νιώθεις σκάρτος σαν και δεν αξίζεις», κατέληξε η 39χρονη γυναίκα.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  Ευαισθητοποιήθηκε γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας ο οποίος είναι πρόθυμος να βοηθήσει την 39χρονη μητέρα στην μετακόμισή της. Ο εν λόγω επιχειρηματίας που ασχολείται με τον τομέα των μετακομίσεων επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας το βράδυ της Πέμπτης 20/12 για να μας αναφέρει πως είναι πρόθυμος να αναλάβει τη μετακόμιση της οικογένειας χωρίς καμία χρέωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top