Τσαβούσογλου: «Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να αρχίσει επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη»

Τσαβούσογλου: «Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να αρχίσει επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη»

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη βόρεια Συρία το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα εξαπολύσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή. Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πλήρη αποχώρηση από τη βόρεια Συρία, με αποτέλεσμα η Τουρκία να καθυστερήσει τα σχέδιά της.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν την Κυριακή να συντονιστούν προκειμένου να μην δημιουργηθεί κενό εξουσίας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.


Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Μετά από ένα διάστημα επαφών στις εγγυήτριες χώρες, με τελευταίο προορισμό τις Βρυξέλλες, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πολυμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου.