ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αναστασιάδης: «Δεν έχω λόγο να αρνηθώ διάλογο με την Τουρκία»

Αναστασιάδης: «Δεν έχω λόγο να αρνηθώ διάλογο με την Τουρκία»

Έτοιμος για νέα συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερο» την Κυριακή (30/12) παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι δεν έχει κάποιο λόγο να αρνηθεί διάλογο με την Τουρκία, ενώ είπε ότι είναι έτοιμος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ιδιαίτερη λύπη εξέφρασε για την αριστερά, γιατί όπως αναφέρει, έχει υιοθετήσει ένα αφήγημα ότι δεν εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης στο Κράν Μοντανά, κάτι το οποίο από κανένα δεν επιβεβαιώνεται, ούτε από την ίδια την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε τον Μουσταφά Ακιντζί να του πει μια χώρα μέλος του ΟΗΕ με ομοσπονδιακό σύστημα, στο οποίο για την λήψη αποφάσεων στην κεντρική κυβέρνηση απαιτείται η θετική ψήφος της άλλης πολιτείας.

Όσο αφορά την πρόσφατη δήλωση του Τσαβούσογλου ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατός, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αφυπνίσει όσους πιστώνουν την Τουρκία με καλή θέληση.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι επιδίωξή του είναι να έχει η Κύπρος άριστες σχέσεις με όλα τα κράτη μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και πως η ανάπτυξη των σχέσεων με ΗΠΑ ή το Ισραήλ δεν γίνεται σε βάρος άλλων φίλων χωρών.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top