Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος Κυπριανού: «Εδώ είναι που ασκούμε κριτική στον κ. Αναστασιάδη - Φλερτάρουν με άλλες προσεγγίσεις»

Άντρος Κυπριανού: «Εδώ είναι που ασκούμε κριτική στον κ. Αναστασιάδη - Φλερτάρουν με άλλες προσεγγίσεις»

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε την Δευτέρα (31/12) ότι "δεν πείθεις με αντιφάσεις, παλινδρομήσεις και τυχοδιωκτισμούς για την ορθότητα των επιχειρημάτων σου στο Κυπριακό", σημειώνοντας παράλληλα ότι με αυτόν τον τρόπο πολιτεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία.

Ο κ. Κυπριανού μιλούσε κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάτικης σύναξης της ΕΔΟΝ, στο Καϊμακλί, στην οποία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει ο κυπριακός λαός στο σύνολό του είναι η επίλυση του Κυπριακού, με τρόπο που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει την χώρα μας, στη βάση των διαχρονικών αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου, του διεθνούς δικαίου και των αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ», είπε.

Μια λύση, σημείωσε, «η οποία θα οδηγεί σε ένα ενωμένο κράτος, συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου δεν θα υπάρχουν τα οποιαδήποτε εγγυητικά ή παρεμβατικά δικαιώματα».

Είναι, ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού, «γι αυτή τη λύση που αγωνίζεται το ΑΚΕΛ και η προσπάθεια των οποιωνδήποτε να περάσουν την αντίθετη άποψη, όχι απλά και μόνο είναι ένα μεγάλο ψέμα, αλλά δείχνει και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τις θέσεις μας με επιχειρήματα». Ξέρουμε, συνέχισε, ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. "Ξέρουμε ότι την κύρια ευθύνη για την μη επίλυση του Κυπριακού μέχρι σήμερα την έχει η Τουρκία. Ξέρουμε ότι τεράστιες ευθύνες ανήκουν διαχρονικά στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας", είπε.

Την ίδια στιγμή όμως, πρόσθεσε, «αναγνωρίζουμε ότι ο κ. Ακιντζί έχει τη βούληση να εργαστεί για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό». Αναγνώρισε ότι «δεν είναι ταυτισμένος μαζί μας», λέγοντας ότι «χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε, να πείσουμε για την ορθότητα των δικών μας θέσεων». «Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και όταν έχεις το δίκαιο με το μέρος σου έχεις και τα επιχειρήματα να υπερασπιστείς τις θέσεις σου και να πείσεις όλους τους καλόπιστους γι αυτά τα οποία λες», σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

«Δεν πείθεις με αντιφάσεις, με παλινδρομήσεις -και να μου επιτρέψετε να πω - με τυχοδιωκτισμούς», ανέφερε. Και λυπούμαι να παρατηρήσω, είπε ο κ. Κυπριανού, «ότι ο κ. Αναστασιάδης, διαχρονικά, σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία, είναι με αυτόν τον τρόπο που πολιτεύτηκε και σε ότι αφορά το Κυπριακό, όχι μόνο στα υπόλοιπα ζητήματα».

Είναι έξι χρόνια στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε για να προσθέσει ότι «θυμάστε πως λειτούργησε τον πρώτο χρόνο. Υιοθέτησε την πολιτική που του επέβαλαν τα άλλα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το ΑΚΕΛ». Ήμασταν, είπε, «απέναντί του εκείνα τα χρόνια και λέγαμε ότι ήταν αδιέξοδη η πορεία. Κάτι που αποδείχθηκε και υποχρεώθηκε ο κ. Αναστασιάδης τον Φεβράρη του 2014 να αναδιπλωθεί». Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνέχισε λέγοντας ότι «στηρίξαμε τη διαδικασία στη συνέχεια. Είμαστε κόμμα πατριωτικό κατά τον κ. Αναστασιάδη και για τον κ. Νεοφύτου. Δεν έχαναν ευκαιρία να επισημάνουν τον πατριωτισμό με τον οποίο πολιτευόταν το ΑΚΕΛ».

Σήμερα, είπε, «που δυστυχώς φλερτάρουν με άλλες προσεγγίσεις, φλερτάρουν με τοποθετήσεις πολιτικές, οι οποίες είναι καταστροφικές σε ότι αφορά από την μια την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και από την άλλη για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού και τους ασκούμε κριτική, ξαφνικά είμαστε το κόμμα το οποίο διευκολύνει τους σχεδιασμούς της Τουρκίας. Είμαστε το κόμμα, το οποίο τάχα αφήνει την Τουρκία στο απυρόβλητο και επικρίνει τη δική μας πλευρά».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό», τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι «την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η Τουρκία».

Από εκεί και πέρα, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, «το ερώτημα το κρίσιμο είναι εμείς τι κάνουμε για να υπερασπιστούμε τα δίκαια και τα δικαιώματα του συνόλου των Κυπρίων», προσθέτοντας ότι «εδώ είναι που ασκούμε κριτική στον κ. Αναστασιάδη». Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ «με το να φλερτάρει με ιδέες οι οποίες εγκαταλείπουν την συμφωνημένη βάση και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς την υπόθεση του Κυπριακού, μόνο ζημιά μπορεί να προκαλεί». Ξεκαθάρισε ακόμη ότι «το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει συνένοχο σε αυτή την καταστροφική πορεία».

«Θα είμαστε απέναντί του και απέναντι σε όσους απεργάζονται διαδικασίες και πλαίσια λύσεων τα οποία είναι καταστροφικά για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό και θα δίνουμε την μάχη για την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας, όπου Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι, θα κτίζουμε εμείς οι ίδιοι το κοινό μας μέλλον», σημείωσε.

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και στα κοινωνικά θέματα κάνοντας λόγο για «τεράστια κοινωνική ανισότητα στον κόσμο».

Δυστυχώς, είπε, «πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ αντιγράφουν αυτές τις πολιτικές, επιχειρώντας μάλιστα να τις παρουσιάσουν ως το σύγχρονο, το νέο, το πρωτοποριακό και μας δείχνουν το δάχτυλο εμάς που αντιστεκόμαστε σε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές». Εμάς, πρόσθεσε, «που επιμένουμε ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται να έχουν ένα καλό επίπεδο ζωής, ότι δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι να έχουν στέγη πάνω από το κεφάλι τους, ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανεργία, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νέα γενιά, ότι πρέπει να υπάρχει υγεία και παιδεία η οποία πρέπει να απευθύνεται σε όλους δίχως διακρίσεις ανάλογα με το ποια είναι η οικονομική κατάσταση του κάθε ενός».

Για όλα αυτά λοιπόν παλεύουμε εμείς σε ότι αφορά το εσωτερικό μέτωπο και πάρα πολλά άλλα μαζί με την ΕΔΟΝ είπε και συγχάρηκε τη νεολαία του κόμματος του «γιατί είναι στην πρώτη γραμμή αυτών των κοινωνικών αγώνων».

Κλείνοντας ο Άντρος Κυπριανού ευχήθηκε το 2019 να είναι επιτέλους η χρονιά της λύσης.

«Είμαι βέβαιος ότι με την ένταση των αγώνων μας ως λαϊκό κίνημα γενικότερα θα αντισταθούμε και θα αναστείλουμε την υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών που προωθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, με τα δεκανίκια – λυπούμαι να παρατηρήσω – και του ΔΗΚΟ αλλά και άλλων πολιτικών κομμάτων», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας αναφέρθηκε στο 2018 ως τη χρονιά «που σηματοδότησε την επανεκλογή της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και συνεπακόλουθα όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών και - για εμάς το πιο σημαντικό - των πιο αντινεανικών πολιτικών που συνεχίζονται». «Σε μια προσπάθεια να εφαρμόσουν το δικό τους ιδεολογικό μανιφέστο οι κυβερνώντες πληρώνουν την νύφη οι νέοι εργαζόμενοι, με την υποαπασχόληση, τους μισθούς πείνας, οι φοιτητές, οι μαθητές με τους πειραματισμούς στην παιδεία αλλά και ευρύτερα η νέα γενιά με τα χίλια-δυο προβλήματα που της επιφυλάσσουν οι κυβερνητικές πολιτικές και οι πολιτικές της ΕΕ», πρόσθεσε.

Μίλησε επίσης για τις δυσκολίες «που αντιμετωπίζουμε στον αντικατοχικό μας αγώνα στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού». «Ελπίζουμε και εμείς γι αυτό θα αγωνιστούμε, το 2019 να είναι μια ελπιδοφόρα χρονιά. Μια χρονιά που θα τη θυμόμαστε όλοι όταν θα έχει περάσει για τους αγώνες που θα έχουμε κάνει ως νέα γενιά και ως κυπριακός λαός για τις επιτυχίες που θα έχουμε προς όφελος των συμφερόντων του λαού μας και της νεολαίας», είπε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό θανατηφόρο: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές στις σορούς των δυο θυμάτων - Πού οφείλεται ο θάνατος του αστυνομικού Πέτρου Ελευθερίου και του Piotr Wajdak

Σπαράζει καρδιές η ανάρτηση της συζύγου του άτυχου Πέτρου Ελευθερίου: «Έφυγες αγάπη μου και μας άφησες μόνους. Εμένα, τον Ξενοφών σου και την Γεωργία σου»

Θλίψη στην Κυπριακή κοινωνία: Πέθανε ο Ξενοφών Καλλής - Αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ανεύρεση των αγνοουμένων

Τουρκία: Τρομακτικό βίντεο από τροχαίο με λεωφορείο - Οι επιβάτες εκτοξεύτηκαν στον αέρα - 5 τραυματίες

ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωποΑπόπειρα φόνου στην Πάφο: Είχαν συναντηθεί και πάλι τυχαία σε νυχτερινό κέντρο και διαπληκτίστηκαν θύμα και δράστης

Απόπειρα φόνου στην Πάφο: Είχαν συναντηθεί και πάλι τυχαία σε νυχτερινό κέντρο και διαπληκτίστηκαν θύμα και δράστης

Υπόθεση απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, καθώς και εκρηκτικών υλών, με φερόμενο ως δράστη 34χρονο κάτοικο χωριού της επαρχίας Πάφου και θύμα 31χρονο κάτοικο επίσης χωριού της επαρχίας Πάφου διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Ο ύποπτος για την απόπειρα φόνου, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και το πρωί της Κυριακής παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top