ΚΑΙΡΟΣ: Ασταμάτητες βροχές - Καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξουν το νησί μας  

ΚΑΙΡΟΣ: Ασταμάτητες βροχές - Καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξουν το νησί μας  

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι. Τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά και βόρεια παράλια και ταραγμένη, στα δυτικά και νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου νωρίς το πρωί δυνατό τοπικά να υπάρχει παγετός. 

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι. Αρχικά, τοπικά, τα φαινόμενα δυνατό να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.  

Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Αργά το απόγευμα και τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και παροδικά πολύ ισχυρούς ανέμους. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. 

Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.  

Το Σάββατο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας όμως κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. 

 

(KΥΠΕ/ΧΝΑ/ΡΠΑ) 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE