Σωτήρης Καϊάφας – Το «χρυσό παπούτσι» της Ομόνοιας και της Κύπρου

Σωτήρης Καϊάφας – Το «χρυσό παπούτσι» της Ομόνοιας και της Κύπρου

17 Δεκεμβρίου 1949. Στην «ποδοσφαιρομάνα» της Μιας Μηλιάς, η οικογένεια Καϊάφα έφερε στον κόσμο τον Σωτήρη.

Τον μοναδικό Κύπριο ποδοσφαιριστή που τιμήθηκε με το «Χρυσό Παπούτσι» και βγήκε πρώτος σκόρερ της Ευρώπης με το ρεκόρ των 489 γκολ.

Τα πρώτα σουτ

Ένα χρόνο πριν τη γέννηση του είχε δημιουργηθεί η αγαπημένη του ομάδα, που τον ανέδειξε η Ομόνοια.

Ο Σωτήρης, μεγαλωμένος σε μια φτωχική οικογένεια στη Μια Μηλιά, έπαιζε μπάλα αρχικά με τα παιδιά της γειτονιάς του στο προαύλιο της εκκλησίας Αγίου Ιωάννη.

Αργότερα ωστόσο, ξεκίνησε να «κλωτσάει τη μπάλα» για λογαριασμό της ομάδας του χωριού του με την ονομασία «Πρόοδος».

Για τον Σωτήρη Καϊάφα το ποδόσφαιρο θα γινόταν συνώνυμο της ζωής και της πορείας του.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο, πατώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Η πολιτική κινητικότητα που προέκυψε από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, περί «τεράστιου περιθωρίου συνεργασίας» με τη ΔΗΠΑ, έχει προκαλέσει σημαντικές εντάσεις και αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κεντρώο χώρο.