ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Σωκράτους: «Κανένα απτό αποτέλεσμα από τη συνεδρία της ΜΕΠΕΥ»

Γ. Σωκράτους: «Κανένα απτό αποτέλεσμα από τη συνεδρία της ΜΕΠΕΥ»

Δε υπάρχει κανένα απτό αποτέλεσμα από τη σημερινή συνεδρία της ΜΕΠΕΥ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της ΜΕΠΕΥ τους ανέφερε κατά τη σημερινή συνεδρία ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να υπάρχει κάποια κατάληξη.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε οποιοδήποτε αποτέλεσμα από τη σημερινή συνεδρία της ΜΕΠΕΥ, ο κ. Σωκράτους είπε ότι δεν υπάρχει κανένα απτό αποτέλεσμα ή οποιαδήποτε κατεύθυνση για οποιονδήποτε θέμα.

«Η συζήτηση εστίασε στα τρία θέματα που ήταν στην ατζέντα σήμερα. Στο κομμάτι της υπευθυνότητας τμήματος όπου το Υπουργείο Παιδείας λίγο πολλά μας είπε ότι δεν θα κάνει εκείνο το Check list που ήταν να φέρει, το άλλο θέμα ήταν η μείωση του διδακτικού χρόνου με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και τη θέση, δηλαδή αν είναι κάποιος Βοηθός Διευθυντής ή Βοηθός Διευθυντής Α’ και το τρίτο θέμα αφορούσε το εξωδιδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών. Εμείς ως ΟΕΛΜΕΚ πήραμε πρόσθετα στοιχεία και στηριχθήκαμε σε εγκυκλίους του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας για πρόσθετα καθήκοντα που βάζει στους εκπαιδευτικούς καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τυπώσαμε όλες τις εγκυκλίους από το Σεπτέμβρη μέχρι το Δεκέμβρη και τις πήραμε ακριβώς για να αποδείξουμε τα επιπρόσθετα καθήκοντα που αναλαμβάνουμε», συμπλήρωσε.

Απ’ εκεί και πέρα, συνέχισε ο κ. Σωκράτους, ο Πρόεδρος της ΜΕΠΕΥ τους είπε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να υπάρχει κάποια κατάληξη.

 «Θα οριστεί νέα συνεδρία και επίσης μέχρι το τέλος του μήνα θα δώσει το Σχέδιο Πρόωρης Αφυπηρέτησης και Σχέδιο για Ταμείο Προνοίας», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έχουν αποστείλει τη νέα επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, όπως είχε νωρίτερα αναφέρει, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, ο κ. Σωκράτους είπε ότι η επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας έχει αποσταλεί αργά σήμερα το απόγευμα.

Σημείωσε ότι στην επιστολή τους, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ζητούν από κοινού συνάντηση όπως ήταν και το αίτημα τους, για να συζητηθούν τα θέματα ασφάλειας και υγείας, βίας και παραβατικότητας και το θέμα της στελέχωσης.

«Είμαστε στη διάθεση του μετά και για κατ’ ιδίαν συναντήσεις, αν θέλει», πρόσθεσε.    

Απαντώντας σε ερώτηση για την χθεσινή συνάντηση της ΟΕΛΜΕΚ με τον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Κυπριανό Λούη για το θέμα των τετραμήνων, ο κ. Σωκράτους είπε ότι του ανέφεραν την θέση της Οργάνωσης ότι είναι εναντίον της διπλής εξεταστικής περιόδου.

«Απ΄ εκεί και πέρα, στις 18 Ιανουαρίου θα καταθέσουμε τις θέσεις μας για το νέο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή. Θα καταθέσουμε πρόταση δική μας ολοκληρωμένη σε σχέση με την αξιολόγηση του μαθητή», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ για τη σημερινή συνεδρία της ΜΕΠΕΥ είπε ότι η Κυβέρνηση ουσιαστικά δεν άνοιξε τα χαρτιά της και πρόσθεσε ότι θεωρούν ότι ωρίμασε ο καιρός, ούτως ώστε να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για όλα τα θέματα, τα οποία συζητούν, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Προνοίας και της πρόωρης αφυπηρέτησης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top