Tραγωδία στην Κίνα: Πολύνεκρο δυστύχημα σε ορυχείο- 19 νεκροί

Tραγωδία στην Κίνα: Πολύνεκρο δυστύχημα σε ορυχείο- 19 νεκροί

Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο έχουν παγιδευτεί κάτω από τη γη μετά την κατάρρευση στοάς ανθρακωρυχείου το Σάββατο 12/1 στην περιφέρεια Σαανσί (βόρεια Κίνα), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τις οποίες επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των δύο παγιδευμένων συνεχίζεται ακόμη σήμερα, ενώ 66 ανθρακωρύχοι μπόρεσαν να βγουν στην επιφάνεια σώοι και αβλαβείς.

Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, που σημειώθηκε σε ορυχείο της εταιρείας Baiji Mining, όπως αναφέρει το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα δυστυχήματα στα ορυχεία είναι συχνά στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και η εργασιακή ασφάλεια σε αυτά και τις εκστρατείες πάταξης των παράνομων ανθρακωρυχείων.

Σύμφωνα με την κινεζική δημόσια υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια στα ανθρακωρυχεία, 375 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα του είδους το 2017, αριθμός μειωμένος κατά 28,7% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρή μάχη στην ΕΔΕΚ: Συμμαχίες, αποχωρήσεις και ανατροπές πριν την κάλπες της 5ης Σεπτεμβρίου

Σκληρή μάχη στην ΕΔΕΚ: Συμμαχίες, αποχωρήσεις και ανατροπές πριν την κάλπες της 5ης Σεπτεμβρίου

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές της ΕΔΕΚ στις 5 Σεπτεμβρίου, εξελίσσεται σε μια από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις των τελευταίων ετών για το Κίνημα. Οι τελευταίες εξελίξεις, δεν περιορίζονται πλέον στην καταγραφή των υποψηφιοτήτων και των συσχετισμών. Αποκαλύπτουν ένα βαθύτερο πρόβλημα πολιτικής και οργανωτικής φυσιογνωμίας, με την ενότητα του κόμματος, την αξιοπιστία του και την προοπτική του, να βρίσκονται στο επίκεντρο.