ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διάνοιξη οδοφράγματος Κοκκίνων συζήτησαν Ε/κ και Τ/κ με Μαυρογιάννη-Ζακχαίο

Τη διάνοιξη οδοφράγματος Κοκκίνων συζήτησαν Ε/κ και Τ/κ με Μαυρογιάννη-Ζακχαίο

Το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος Κοκκίνων, συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση της Επιτροπής Διάνοιξης Οδοφραγμάτων με τον Ε/κ διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον επικεφαλής της ελληνοκυπριακής πλευράς  στην Τεχνική Επιτροπή για τα οδοφράγματα, Σώτο Ζακχαίο.

 
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διάνοιξης των Οδοφραγμάτων Ανδρέας Καρός, ανέφερε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σήμερα, στη Λευκωσία με αντικείμενο συζήτησης τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων.

Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή του «δημάρχου» Λεύκας Αζίς Καγιά, του Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή, του κοινοτάρχη Πωμού Ευάγγελου Στυλιανού, ο οποίος εκπροσώπησε και τους υπόλοιπους κοινοτάρχες της περιοχής του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, του κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκου Κλεάνθους και της κοινοτάρχη Πηγαινιών, Αγγελικής Φιλίππου.

Επιπρόσθετα, στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιτροπών Πύργου – Λιμνίτη καθώς και εκπρόσωποι της Παγκύπριας Επιτροπής Διάνοιξης Οδοφραγμάτων από τη Λευκωσία. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρός ανέφερε πως στόχος της συνάντησης ήταν το άνοιγμα του οδοφράγματος των Κοκκίνων προς εξυπηρέτηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σημειώνοντας πως πρόκειται για ζωτικής σημασίας οδόφραγμα, το οποίο με το άνοιγμά του θα ενώσει την Πάφο με τη Λευκωσία.

Οι κ. Μαυρογιάννης και Ζακχαίος, είπε ο κ. Καρός, είναι διατεθειμένοι να κάνουν όλες τις προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων. Σε επόμενο στάδιο, πρόσθεσε, θα διευθετηθεί συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί. Οπως σημείωσε ο κ. Καρός, ο κ. Ζακχαίος εξέφρασε την ετοιμότητα του να διευθετήσει συναντήσεις με τα πέντε μέλη του ΣΑ στην παρουσία της Επιτροπής για τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top