ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την ΞΕΡΑΝΕ με γκολ στις ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ και πήρε ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ η ΑΕΚ!

Την ΞΕΡΑΝΕ με γκολ στις ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ και πήρε ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ η ΑΕΚ!

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ (16/1) ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να κερδίζει με 1-2. Άνοιξε το σκορ ο Κίνγκσλεϊ στο 5′, ο Τολεμές στο 18′ από το σημείο του πέναλτι έκανε το 1-1. Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε ο Ασούμπρε στο 90+4′ με εύστοχο πλασέ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και ο ρυθμός δεν ήταν καλός και η υπεροχή ήταν εναλλασσόμενη όμως ο Κίγνκσλεϊ ήρθε στο 5′ να βάλει σε θέση οδηγού τη Νέα Σαλαμίνα. Συγκεκριμένα ο Ελουντού γύρισε την μπάλα και ο επιθετικός των γηπεδούχων μπήκε στην πορεία της και νίκησε τον Τόνιο.

 

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, να κρατήσει μπάλα και ισοφάρισε στο 18′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τολεμές. Την παράβαση έκανε ο Γκολομπάρτ πάνω στον Ακοράν και ο κύριος Ψευδιώτης έδειξε την άσπρη βούλα.

Στο 22′ ήρθε η αναγκαστική αλλαγή του Γάλλου φορ της ΑΕΚ καθώς δέχθηκε κτύπημα στο πρόσωπο από τον Φουστάρ, και την θέση του πήρε ο Ρουσιάς.

Τα λεπτά κυλούσαν και τίποτα δεν άλλαζε, τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν όμως το σκορ παρέμενε στο 1-1.

Η ΑΕΚ σταδιακά μετά το 30′ ανέβασε απόδοση, κυκλοφόρησε περισσότερο την μπάλα και οι ερυθρόλευκοι επιδίωξαν με αντεπιθέσεις να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Στο 35′ η Νέα Σαλαμίνα ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Κορέια στην περιοχή, ο διαιτητής όμως έδειξε παίζεται.

Οι κιτρινοπράσινοι δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ στα εναπομείναντα λεπτά, ούτε το συγκρότημα του Σάββα Πουρσαϊτίδη να παραβιάσει ξανά την εστία της ΑΕΚ και έτσι το σφύριγμα για τη λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Να σημειώσουμε πως η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Χριστοφόρου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο διαιτητής όμως έδειξε και εδώ παίζεται.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τη Νέα Σαλαμίνα πιο απαιτητική και πιο φρέσκια από την ΑΕΚ. Είχε περισσότερες ευκαιρίες και ήταν αυτή που έψαχνε το γκολ. Εντούτοις όμως ούτε ο Σικόρκσι στο 49′, ούτε ο Μαργκάσα στο 60′ κέρδισαν τον Τόνιο και το 1-1 παρέμενε. Ενδιάμεσα, στο 54′ ο Ακοράν πλάσαρε τον εξερχόμενο Βεσελόφσκι, όμως ο τελευταίος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

Η Νέα Σαλαμίνα όσο περνούσαν τα λεπτά έψαχνε το γκολ, η ΑΕΚ κρατούσε την ισοπαλία όμως όχι την μπάλα και δεν δημιουργούσε φάσεις. Οι γηπεδούχοι κυρίως από τα άκρα με Ελουντού και Σικόρκσι αναπτύσσονταν, αλλά υστερούσαν στην τελική πάσα.

Όμως την τελευταία λέξη δεν την είπαν οι φιλοξενούμενοι, μιας και ο Ασούμπρε στο 90+4′ έφυγε πίσω από την άμυνα της Νέας Σαλαμίνας και πλάσαρε έυστοχα τον Βεσελόφσκι για το 1-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Γκολομπάρτ, Φουστάρ, Κορέια, Μιντίκκης, Σικόρσκι (74′ Τζαΐλσον), Νουρ, Μαργκάσα (84′ Ρέινολντς), Χριστοφόρου, Ελουντού (87′ Σιαθάς), Κίνγκσλεϊ

ΑΕΚ: Τόνιο, Γκαρσία, Μοΐσοφ, Καταλά, Χέφελ, Λαρένα, Κάσες, Ακοράν, Τέτε (93′ Ασούμπρε), Ακίνο (73′ Τρισκόφσκι), Φλοριάν (22′ Ρουσιάς)

Κίτρινες: Φουστάρ, Γκολομπάρτ, Ελουντού, Χριστοφόρου / Κάσες, Φλοριάν, Καταλά, Ρουσιάς, Λαρένα

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βηρυτό

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top