ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ για εξετάσεις τετραμήνων: «Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να συμπεριφέρεται με το ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν'»

ΑΚΕΛ για εξετάσεις τετραμήνων: «Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να συμπεριφέρεται με το ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν'»

Να διεξαχθεί ένας ανοικτός και ουσιαστικός διάλογος για την αξιολόγηση του μαθητή χωρίς εμμονές και προαποφάσεις, ζητά μέσω δηλώσεων του ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, σχετικά με τις εξετάσεις των μαθητών στα τετράμηνα.

«Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει αυταρχικά να αγνοεί το γεγονός ότι το 76% των καθηγητών σε δημοψήφισμα διαφώνησαν με το θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνο, όπως διαφωνούν και οι μαθητές», ανάφερε αρχικά ο κ. Χριστοφιδης.

Συμπλήρωσε ότι: «Όλοι εκείνοι δηλαδή θα καλεστούν να εφαρμόσουν αυτό το θεσμό. Οι κυβερνώντες επέβαλαν βιαστικά και πρόχειρα τις εξετάσεις στα τετράμηνα για να αποδειχτεί ότι τελικά δεν μπορούσαν να τον εφαρμόσουν και να αποδεχτούν την αναβολή. Ζητήσαμε τότε να αξιοποιηθεί ο χρόνος για να γίνει μια συνολική και σοβαρή συζήτηση για την αξιολόγηση του μαθητή στο σχολείο».

«Ενώ όλες οι εκθέσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια σχετικά με την παιδεία λένε ότι το σύστημα μας είναι υπερβολικά εξετασιοκεντρικό εμείς τι κάνουμε; Έρχονται να προσθέσουν και άλλες εξετάσεις, και άλλη παραπαιδεία, και άλλα φροντιστήρια, και άλλο άγχος για τις μαθήτριές και τους μαθητές μας» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας σημείωσε:«Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε τα μηνύματα της μεγάλης κρίσης του καλοκαιριού. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με το ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’, συνεχίζει να αγνοεί τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top