ΚΟΣΜΟΣ

Η νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου θα γίνει η πιο φιλική στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόλης της χώρας

Η νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου θα γίνει η πιο φιλική στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόλης της χώρας

Τη χρήση του φυσικού αερίου στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, επιθυμεί η Αίγυπτος.


Το ανέφερε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μουστάφα Μαντμπούλι, τονίζοντας ότι επιθυμία του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, είναι η  επέκταση της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αίγυπτο.
 
Όπως αναφέρει και ο αιγυπτιακός Τύπος, για το λόγο αυτό, πραγματοποίησε σύσκεψη με τα Υπουργεία στρατιωτικής παραγωγής, του εμπορίου και της βιομηχανίας της Αιγύπτου, καθώς και με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της εταιρείας φυσικού αερίου, για να συζητήσει τρόπους ενθάρρυνσης των οδηγών να τροφοδοτούν τα αυτοκίνητά τους με υγροποιημένο φυσικό αέριο.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αυτής, ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι κατά τον μήνα Φεβρουάριο, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας  Πέτερ Αλτμάιερ θα επισκεφθεί την Αίγυπτο επικεφαλής μεγάλης γερμανικής αντιπροσωπείας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητήσουν τα βήματα για την εξαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αίγυπτο.
 
Παράλληλα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση προετοιμάζεται για την εγκατάσταση πολλών μονάδων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις νέες πόλεις που κατασκευάζονται στη χώρα, μαζί με αρκετούς σταθμούς παροχής υγροποιημένου φυσικού αερίου, προτού φτάσουν να κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις πόλεις.
 
Και ο κ. Μαντμπούλι προσέθεσε ότι «η Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα θα είναι η πρώτη πόλη στην Αίγυπτο που θα φιλοξενήσει φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μόλις η κυβέρνηση δημιουργήσει την απαραίτητη βάση για τη χρήση τους - ξεκινώντας από το νομικό πλαίσιο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top