Νέος θάνατος πιθανόν να οφείλεται σε Γρίπη Ά - Επιθετική τα τελευταία 24ωρα

Νέος θάνατος πιθανόν να οφείλεται σε Γρίπη Ά - Επιθετική τα τελευταία 24ωρα

Αυξημένα τα περιστατικά 'Γρίπης A' τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κύπρο σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκιανε η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, στην μεσημβρινή εκπομπή του AΝΤ1 την Δευτέρα (04/02). 

Όπως ανάφερε η κα. Κωνσταντίνου στη Λευκωσία αυτή την στιγμή υπάρχουν τρία περιστατικά, τρία στη Λεμεσό, ένα στη Λάρνακα, πέντε στην Πάφο και ένα παιδιατρικό στο Μακάρειο Νοσοκομείο που αφορά στο κοριτσάκι 2.5 ετών, για το οποίο όπως διαβεβαίωσε είναι σοβαρό περιστατικό, αλλά δεν απειλείται η ζωή του.

Η κα. Κωνσταντίνου εξήγησε πως οι τέσσερις θάνατοι που προκλήθηκαν από Γρίπη Ά είναι επιβεβαιωμένοι, ωστόσο διερευνάτε νέο περιστατικό θανάτου με εργαστηριακές εξετάσεις κατά πόσο συνδέεται με τον ιό της Γρίπης Ά.  

Μάλιστα, η επιθετικότητα του ιού προκάλεσε αυξημένη προσέλευση στα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία με τις περισσότερες περιπτώσεις να αφορούν απλές ιώσεις.  

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE