ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - 'ΓΡΙΠΗ Α': Χωρίς εμβόλια τα ιδιωτικά ιατρεία - Μπορούν ακόμη να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

ΚΥΠΡΟΣ - 'ΓΡΙΠΗ Α': Χωρίς εμβόλια τα ιδιωτικά ιατρεία - Μπορούν ακόμη να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Η έξαρση της Γρίπης Ά και κυρίως τα πέντε περιστατικά που κατέληξαν σε θάνατο συνανθρώπων μας, έχουν σπείρει την ανησυχία στην Κύπρο και περισσότερο στους γονείς.

Της Γεωργίας Παππούτα

Η συντονίστρια της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείο Υγείας, Μαρία Κολιού, ανέφερε στο ThemaOnline ότι οι ευάλωτες ομάδες μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν και να προστατευθούν προληπτικά από τον ιό.

Μας εξήγησε ότι το εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της έξαρσης του ιού και συνιστάται στα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, όπως ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες και παιδιά άνω των έξι μηνών να εμβολιαστούν. Όπως μας τόνισε η κα. Κολιού οι πολίτες δεν πρέπει να πανικοβάλλονται και να σπεύδουν να εμβολιαστούν χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Σε αναφορές της η συντονίστρια της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ποσότητα εμβολίων στον δημόσιο τομέα, όχι όμως στον ιδιωτικό που υπάρχει έλλειψη, αλλά εφοδιάζεται με μικρή ποσότητα από το δημόσιο.  

Μάλιστα, καθησυχάζει το γεγονός ότι έχουν κινητοποιηθεί οι μηχανισμοί να εφοδιαστεί το νησί μας με περισσότερα εμβόλια εάν και εφόσον χρειαστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top