ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΙΡΟΣ: «Άνοιξαν οι ουρανοί»- Έντονες και παρατεταμένες οι βροχές- Ποιες περιοχές της Κύπρου επηρεάζονται

ΚΑΙΡΟΣ: «Άνοιξαν οι ουρανοί»- Έντονες και παρατεταμένες οι βροχές- Ποιες περιοχές της Κύπρου επηρεάζονται

Βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο νοτιοδυτικά της Κρήτης, κινείται αργά ανατολικά και επηρεάζει την περιοχή. Από το βράδυ του Σαββάτου αναµένεται ασθενής ψηλή πίεση. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναµένεται να αυξηθούν από τη νύκτα της Πέµπτης 7/2, ενώ από τη νύκτα της Παρασκευής 8/2 αναµένεται σταδιακή υποχώρηση της.

 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές, σε πολλές περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, µε τα περισσότερα φαινόµενα να επηρεάζουν τα νότια, τα ανατολικά και το εσωτερικό. Τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταµένες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσουν σταδιακά χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και κατά τόπους παροδικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το πρωί, στα προσήνεµα, ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως κοντά στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιονόπτωση. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σάββατο, διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται παροδική χιονόπτωση.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, το µεσηµέρι και το απόγευµα. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, κατά το διήµερο, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην Πλατεία Τροόδους ήταν 42 εκατοστά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top