ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΜΠΕΟ: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συντονίζουν τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

ΠΟΜΠΕΟ: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συντονίζουν τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Οι ΗΠΑ θα «συνεχίσουν να συντονίζουν» την μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, παρά τη στρατιωτική απόσυρσή τους από τη Συρία, διαβεβαίωσε  ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ανοίγοντας τις εργασίες της διάσκεψης του διεθνούς συνασπισμού κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης. 


«Η φύση της μάχης αλλάζει» με τη σχεδόν ολοκληρωτική εδαφική ήττα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, όμως η απόσυρση δεν σηματοδοτεί «το τέλος της αμερικανικής μάχης», επέμεινε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ενώπιον των αντιπροσώπων 74 χωρών και πέντε οργανισμών μελών του συνασπισμού, που συναντώνται στην Ουάσιγκτον.

Ο Μάικ Πομπέο παραδέχθηκε, εντούτοις, ότι το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος παραμένει μια επικίνδυνη απειλή, σημειώνοντας ότι οι τζιχαντιστές έχουν πραγματική παρουσία σε τμήματα του Ιράκ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισλαμικό Κράτος έχει προχωρήσει σε μια φάση «αποκεντρωμένου τζιχάντ» και ο διεθνής συνασπισμός, που το πολεμά, πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό. 

Εξάλλου, όπως τόνισε, οι ΗΠΑ θα χρειαστούν τη βοήθεια των συμμάχων τους, μεταξύ άλλων για τη συγκέντρωση του ποσού των 350 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την εγκαθίδρυση της σταθερότητας στις περιοχές που απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος. 

«Όλοι πρέπει να συμβάλουν», επισήμανε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top