ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΓΡΙΠΗ Α: Καταγγελίες για τον θάνατο του 34χρονου Σταύρου - «Δολοφονική αμέλεια. Ήθελαν μέσο. Τσακωνόταν ο Σιζόπουλος»

ΚΥΠΡΟΣ – ΓΡΙΠΗ Α: Καταγγελίες για τον θάνατο του 34χρονου Σταύρου - «Δολοφονική αμέλεια. Ήθελαν μέσο. Τσακωνόταν ο Σιζόπουλος»

Όλοι οι θάνατοι συμπολιτών μας από την έξαρση της Γρίπης Α μας ταρακούνησαν… Ο δε χαμός του 34χρονου Σταύρου Γεωργίου από τη Λάρνακα συνοδεύτηκε κι από πολλά ερωτηματικά. Προφανής ο λόγος. Δεν ανήκε στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Του Φάνη Μακρίδη

Για την οικογένεια αλλά και φίλους του Σταύρου, που αφήνει πίσω του ένα ορφανό παιδί, υπάρχει εξήγηση. «Τον δολοφόνησαν γιατροί λόγω εγκληματικής αμέλειας» ισχυρίστηκε μιλώντας στο ThemaOnline ο δημοτικός σύμβουλος Αμμοχώστου, Δημήτρης Σαβουλλής.

Ο κ. Σαβουλλής έζησε μαζί με την οικογένεια του 34χρονου τις τελευταίες δραματικές στιγμές του και θέλησε να δώσει τη δική του μαρτυρία στο ThemaOnline.

«Είχαμε κοινούς γνωστούς με τον Σταύρο, ενώ λόγω περιπέτειας υγείας της μητέρας μου που νοσηλεύτηκε την ίδια περίοδο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, βίωσα από κοντά την εγκληματική αμέλεια που επεδείχθη…» ανέφερε αρχικά.

Και στη συνέχεια συγκεκριμενοποίησε τα όσα υποστηρίζει: «Σύμφωνα με την οικογένεια, από την προηγούμενη εβδομάδα πήγαινε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας λόγω της ασθένειας, του έβαζαν ενέσεις και του έλεγαν να πάρει κοινά παυσίπονα. Δεν είχε γίνει διάγνωση…».

Ο Δημήτρης Σαβουλλής

Σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του Δημήτρη Σαβουλλή, ακολούθησε ένα θρίλερ για την οικογένεια του Σταύρου Γεωργίου, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους γιατρούς: «Την νύχτα της περασμένης Κυριακής (03/02) εισήχθη σε άθλια κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί. Συγγενής του μου τηλεφώνησε και με παρακάλεσε να μεσολαβήσω προκειμένου ο Σταύρος να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Οι γιατροί έλεγαν ότι δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να μετακινηθεί. ‘Θα πεθάνει στο ασθενοφόρο’ έλεγαν».

Ο κ. Σαβουλλής συνέχισε τη δραματική του μαρτυρία, αναφέροντας πως δεν υπήρχε ούτε εντατικολόγος διαθέσιμος: «Την Δευτέρα (04/02) έγιναν διευθετήσεις από την οικογένεια ώστε ιδιώτης εντατικολόγος να εξετάσει τον Σταύρο στο Γ.Ν. Λάρνακας. Ανέφερε στην οικογένεια ότι είναι ‘πολύ δύσκολο να επανέλθει’. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει στη Λάρνακα εντατικολόγος του δημοσίου;».

Ο Σταύρος Γεωργίου καταλείπει ένα ανήλικο παιδί...

*Η κύρια φωτογραφία του δημοσιεύματος είναι αρχείου.

 

Με βάση πάντα τα λεγόμενά του, την Τρίτη (05/02) διαδραματίστηκαν τραγικές στιγμές, καθώς έγιναν οι τελευταίες δραματικές προσπάθειες για να σωθεί η ζωή του Σταύρου: «Σε κάποια στιγμή γύρω στις 11:00 το πρωί είδα τους συγγενείς του σκεπτικούς και προβληματισμένους. Μου είπαν πως είχε διευθετηθεί να μεταφερόταν ο Σταύρος σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λευκωσία. Διερωτηθήκαμε τότε γιατί να μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λευκωσίας κι όχι στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου της πρωτεύουσας. Εδώ να θυμίσω πως οι γιατροί μας έλεγαν ότι θα πέθαινε αν μεταφερόταν στη Λευκωσία. Συζητήσαμε με τους γιατρούς στη Λάρνακα και μας είπαν ότι χρειαζόταν μέσο για να μεταφερθεί στο Γ.Ν. Λευκωσίας. Τελικά ζήτησα τη βοήθεια του πρόεδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου. Ξέρω ότι είχε έντονη συζήτηση και τηλεφωνικό τσακωμό στην προσπάθειά του να πείσει ότι ο Σταύρος χρειαζόταν άμεση νοσηλεία στην εντατική μονάδα του Γ.Ν. Λευκωσίας. Τελικά η μεταφορά διευθετήθηκε γύρω στις 14:00 – 14:30 της Τρίτης (05/02). Ήταν, δυστυχώς, πολύ αργά. Τη συνέχεια όλοι την ξέρουμε. Ο Σταύρος απεβίωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (06/02) στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας…».

* Ήδη το ThemaOnline επικοινώνησε με τη διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, προκειμένου να δώσει το βήμα σε κάποιον αρμόδιο και να σχολιάσει τα πιο πάνω. Όπως μας ενημέρωσε λειτουργός του Νοσοκομείου ο εκτελών χρέη διευθυντή έλειπε σε σύσκεψη και δεν μπορούσε να μιλήσει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top