ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Παραπληροφόρηση για μαθητές – Ζήτησαν διευκολύνσεις για ενοίκια οι φοιτητές»

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ:  «Παραπληροφόρηση για μαθητές – Ζήτησαν διευκολύνσεις για ενοίκια οι φοιτητές»

Ο υπουργός Παιδείας, σχολίασε τις κινητοποιήσεις τόσο των μαθητών για τις εξετάσεις τετραμήνων, όσο και των φοιτητών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα που έθεσαν στον κ. Χαμπιαούρη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαμπιαούρης μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» σχολίασε τον ισχυρισμό του προέδρου της ΠΣΕΜ, ότι οι μαθητές εκφοβίζονται για απουσίες και δέχονται απειλές για αποβολές, αν κατέβουν σε διαμαρτυρία, λέγοντας: «Δεν εκφοβίζουμε κανένα, ανησυχούμε για το καλό των μαθητών μας».

Είπε μάλιστα ότι η εν λόγω κινητοποίηση είναι αχρείαστη, αφού υπάρχει διάλογος σε εξέλιξη, λέγοντας ότι δεν είναι άσπρο – μαύρο τα πράγματα, αλλά υπάρχουν συγκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ερωτηθείς για το ότι σε επίσκεψή του σε σχολείο επέβαλε με τα λεγόμενά του τις εξετάσεις τετραμήνων, προκαλώντας αντιδράσεις μαθητών, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση διότι, στην εν λόγω συνάντηση αντέδρασαν έντονα μόνο 2-3 μαθητές, ενώ ο ίδιος δεν επέβαλε την θέση του, αλλά έκανε διάλογο.

Είπε δε ότι, θα συνεχίσει να επισκέπτεται σχολεία αφού είναι δουλειά του.

Όσον αφορά τους φοιτητές που με ανακοίνωσή τους ενημέρωσαν ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους μετά την συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας την Τετάρτη (6/2), ο κ. Χαμπιαούρης, αναφέρθηκε σε μερικά απ’ όσα του ζήτησαν.

Είπε ότι οι φοιτητές του ζήτησαν διευκολύνσεις για τα ψηλά ενοίκια, με τον ίδιο, όπως υποστηρίζει να τους ζητά να του πουν τις εισηγήσεις τους και αυτός με όλη την καλή πρόθεση, να προσπαθήσει και για συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό, τους πρότεινε να επικοινωνήσουν και με άλλα Υπουργεία, για τις διευκολύνσεις.

Όσον αφορά την κρατική χορηγία που οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι είναι μειωμένη, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν είναι, και ο καθένας παίρνει ότι έπαιρνε τόσα χρόνια.

Για παράπονα ότι κάποιοι δικαιούχοι της χορηγίας δεν την έλαβαν ολόκληρη, ο κ. Χαμπιαούρης υποστήριξε ότι τους πρότεινε να πάνε μαζί στα γραφεία της φοιτητικής μέριμνας και να ψάξουν τον φάκελο των παραπονούμενων, ωστόσο οι φοιτητές δεν εμφανίστηκαν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top