ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΓΚΛΩΒΙΣΕ τον Απόλλωνα η ΑΕΛ και πήρε «εύκολα» αυτό που ήθελε στο Λεμεσιανό ντέρμπι

ΕΓΚΛΩΒΙΣΕ τον Απόλλωνα η ΑΕΛ και πήρε «εύκολα» αυτό που ήθελε στο Λεμεσιανό ντέρμπι

Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) έληξε το Λεμεσιανό ντέρμπι στο Τσίρειο ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.

Η ΑΕΛ είχε εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία, «εξουδετερώνοντας» πλήρως τα ατού του Απόλλωνα, υποχρεώνοντας τον στη χειρότερη φετινή του εμφάνιση.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έπαιξαν ουσιαστικά για την ισοπαλία και την πήραν σχετικά εύκολα, ανεβαίνοντας πλέον στους 42 βαθμούς, όσους έχει και ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ που αγωνίζεται στην Κυριακή στο «Τάσος Μάρκου» απέναντι στην ΕΝΠ, ενώ οι «κυανόλευκοι» πήγαν στους 41 πόντους.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και είχε μία καλή στιγμή με τον Μακρή στο 8΄, όμως στη συνέχεια έδωσε βαρύτητα στα μετόπισθεν, εξουδετερώνοντας τα ατού του Απόλλωνα, ο οποίος είχε την κατοχή μπάλας, αλλά ήταν… «φλύαρος», αφού τα βρήκε σκούρα από την πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντική λειτουργία των «γαλαζοκιτρίνων», που είχαν πετύχει το σκοπό τους.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν 2-3 καλές προϋποθέσεις, αλλά εν τέλει ολοκλήρωσαν το Α΄ ημίχρονο χωρίς καμία επικίνδυνη φάση μπροστά από την εστία του Πρόσεκ και αυτό τα… λέει όλα για την εικόνα που παρουσίασαν.

Συνοπτικά, ήταν ένα πρώτο μέρος με πολλή τακτική και σκοπιμότητα και από τις δύο ομάδες, με αργό ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του, καθώς και αρκετά φάουλ και δυνατές μονομαχίες, αλλά και πολλά λάθη εκατέρωθεν, που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα…

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, το θέαμα ήταν ακόμα χειρότερο, με αργό ρυθμό και τον Απόλλωνα να έχει φλύαρη κατοχή μπάλας.

Η ΑΕΛ έκλεισε όλους τους διαδρόμους μπροστά από την εστία της και δεν επέτρεψε στους «κυανόλευκους» να κάνουν το παιχνίδι τους, παίρνοντας σχετικά εύκολα το βαθμό της ισοπαλίας, αφού η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή απείλησε ουσιαστικά, μόνο στη φάση του 86΄, όταν ο Πρόσεκ απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε ο Καραγιόλ!

Από την άλλη, οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν ανησύχησαν καθόλου τον Βάλε, παρότι είχαν 1-2 καλές προϋποθέσεις…

Κίτρινες: Βασιλείου (29΄ – 3η), Κυριάκου (57΄), Ουεντραόγκο (67΄), Ζελάγια (75΄) / Γκαστανιάγα (41΄ – 3η), Σχραντζ (69΄), Ζντραβκόφσκι (82΄).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων (Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Ουεντραόγκο, Σελίμοβιτς, Βασιλείου, Χάμπος, Μπρου, Περέιρα (83΄ Σκέμπρι), Μάγκλιτσα, Παπουλής (62΄ Ζελάγια), Σαρδινέρο (74΄ Καραγιόλ).

ΑΕΛ (Κέρκεζ): Πρόσεκ, Νιλς Τεξέιρα, Τζούνιορ, Γκοντάλ, Αντρέ Τεϊσέιρα, Γουίλερ, Ζντραβκόφσκι, Γκαστανάγια, Χουράδο (63΄ Σχραντζ), Αντάμοβιτς (79΄ Ντα Σίλβα), Τζαρσίνιο (73΄ Αγκάνοβιτς).

Στάδιο: ΤΣΙΡΕΙΟ
Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Βίκτωρος Σωτήρης
4ος Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top