Ο τ. ΥΠΕΞ της Ελληνικής Δημοκρατίας Νίκος Κοτζιάς στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο τ. ΥΠΕΞ της Ελληνικής Δημοκρατίας Νίκος Κοτζιάς στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ενώπιον εκλεκτού ακροατηρίου ακαδημαϊκών, διπλωματών, πολιτικών και φοιτητών θα αρχίσει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Λευκωσία, ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στην ομιλία του με τίτλο «Αρχές και Στόχοι Της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής», ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σκοπεύει να σκιαγραφήσει το πλαίσιο της ασκούμενης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Η ομιλία θα δοθεί την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου ώρα 18.00 στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: «Κύπρος 2015-2018. Μια τριετία που άλλαξε το Κυπριακό. Η μάχη για την κανονικότητα χωρίς "παρεμβατικά δικαιώματα" και "εγγυήσεις"». Στον πρόλογο του βιβλίου του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Από έφηβος πίστευα, και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι το Κυπριακό είναι το πιο θεμελιακό πρόβλημα του ελληνισμού. Ότι είναι καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη και πολύ περισσότερο ενός Έλληνα πολιτικού όντος να συμβάλλει στη λύση του. … Η δύναμη των ιδεών όταν είναι δίκαιες, συγκροτημένες, και ορθές κατακτούν κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο. Όταν μέσα από τη μάχη των ιδεών επιβεβαιώνεται η ορθότητά τους».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE