ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΕΣΚ για πιέσεις στο ThemaOnline: «Όποιος απειλεί ή παρεμποδίζει την ελευθεροτυπία υποπίπτει σε ατόπημα ή αδίκημα»

Πρόεδρος ΕΣΚ για πιέσεις στο ThemaOnline: «Όποιος απειλεί ή παρεμποδίζει την ελευθεροτυπία υποπίπτει σε ατόπημα ή αδίκημα»

Τη θέση ότι όποιος απειλεί ή παρεμποδίζει την ελευθεροτυπία υποπίπτει σε ατόπημα ή αδίκημα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Φράγκος, σε σχέση με την προσπάθεια επηρεασμού του έργου των συντακτών του ThemaOnline.

Ως γνωστόν, σε δυο περιπτώσεις, αδερφός κατηγορούμενου για κακουργήματα (βλ. υπόθεση εμπρησμού και θανάτου 38χρονης), προσπάθησε να επηρεάσει τη δημοσίευση σχετικών γεγονότων. Την 1η Φεβρουαρίου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το διευθυντή σύνταξης της ιστοσελίδας μας γι΄ αυτό τον σκοπό, ενώ πιέσεις άσκησε σε δημοσιογράφο του ThemaOnline στο περιθώριο δικαστικής διαδικασίας στις 15 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα ακολούθησε μήνυμά του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης, το οποίο κρίναμε ως απειλητικό.

Ο κ. Φράγκος, αφού πρώτα ενημερώθηκε σχετικά, με γραπτή του τοποθέτηση εξέφρασε τις πιο πάνω θέσεις, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στο δημοσιογραφικό μας έργο και στην δημοσιογράφο μας που καλύπτει δικαστικές υποθέσεις.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αυτούσια η τοποθέτηση του πρόεδρου της Ένωσης Συντακτών Κύπρου:

«Οι δημοσιογράφοι, κατά την ενάσκηση του λειτουργήματος τους, ούτε απειλούνται, ούτε εκβιάζονται, ούτε παρενοχλούνται, άμεσα, έμμεσα ή άλλως πως. Και όποιος επιχειρεί ανάλογες ενέργειες, πρέπει αμέσως να παραπέμπεται στα αρμόδια εντεταλμένα όργανα της πολιτείας.

Η ελευθεροτυπία υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όποιος την απειλεί ή την παρεμποδίζει υποπίπτει σε ατόπημα ή και αδίκημα. Η δημοσιογράφος του ToThemaOnline που υπέστη τέτοια συμπεριφορά έχει την αμέριστη στήριξη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Η ΕΣΚ καλεί τις αρμόδιες αρχές να επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία σε τέτοιες περιπτώσεις».

Φ. Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top