ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Στο ΕΔΑΔ αδέρφια που κατέληξαν στις Κεντρικές - Πυρά κατά Ανωτάτου από την αδερφή τους

ΚΥΠΡΟΣ: Στο ΕΔΑΔ αδέρφια που κατέληξαν στις Κεντρικές - Πυρά κατά Ανωτάτου από την αδερφή τους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), προσφεύγουν δύο αδέρφια τα οποία εκτίουν συνολική ποινή φυλάκισης 15 χρόνων για υπόθεση ναρκωτικών, μετά και την απόρριψη της έφεσης τους από το Ανώτατο Δικαστήριο, αφού πιστεύουν ότι δεν έτυχαν δίκαιης δίκης.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Πρόκειται για αδέρφια 40 και 33 ετών οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι το 2014 σε 12 κατηγορίες που αφορούσαν αδικήματα της κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών, από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, το 2013 εντοπίστηκε ποσότητα περίπου 7 κιλών κάνναβης στη κατοχή τρίτου προσώπου, το οποίο παραδέχθηκε και εξέτισε ποινή φυλάκισης, ενώ κατονόμασε τα δύο αδέρφια ως τα πρόσωπα που του προμήθευσαν, τόσο την ποσότητα που εντοπίστηκε, αλλά και ως μάρτυρας κατηγορίας, ότι σε διάφορες ημερομηνίες τα δύο αδέρφια του προμήθευσαν συνολικά 31 κιλά κάνναβης και 17 γραμμάρια κοκαΐνης.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας η αδερφή των δύο καταδικασθέντων, ανέφερε ότι προσφεύγουν στο ΕΔΑΔ καθώς πιστεύουν ότι η ποινές που επιβλήθηκαν στον 40χρονο και 33χρονο, κατά τη γνώμη τους είναι υπερβολικές, νομικά εσφαλμένες και άδικες.

Όπως εξήγησε, σε δύο εκ των 12 κατηγοριών για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, στην κατηγορία 9 που αφορούσε προμήθεια ελεγχόμενου φάρμακου τάξεως Β’, δηλαδή κάνναβη βάρους 3, 9 κιλών και στην 19η κατηγορία που αφορούσε προμήθεια κάνναβης 4 κιλών, επιβλήθηκε ποινή 7μιση ετών στην κάθε μία, χωρίς να συντρέχουν.

Η πλευρά των δύο καταδικασθέντων, υποστηρίζει ότι για αριθμό κατηγοριών που κρίθηκαν ένοχοι, δεν υπήρχαν τεκμήρια, αλλά μόνο η μαρτυρία του τρίτου προσώπου, ότι ήταν τα πρόσωπα που τον προμήθευσαν.

Τα δύο αδέρφια κρίθηκαν ένοχοι και σε ακόμη 10 κατηγορίες, για τις οποίες επιβλήθηκαν μικρότερες ποινές, οι οποίες συντρέχουν, με τις 9 να αφορούν προμήθεια κάνναβης και μια κατηγορία, την 11η, η οποία αφορά προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’, δηλαδή 17,4 γραμμάρια κοκαΐνη.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πιστεύουν ότι δεν έτυχαν δίκαιης δίκης, η αδερφή των καταδικασθέντων ανέφερε ότι, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, αφού υποστηρίζουν ότι η μια από τις κατηγορίες επιβλήθηκε ποινή 7μιση ετών και η οποία βασίστηκε μόνο σε μαρτυρία, χωρίς τεκμήρια, θα έπρεπε να συντρέχει μαζί με τα άλλα 7μιση χρόνια.

Το Ανώτατο στις 19 Ιουλίου 2017, έκρινε ότι η απόφαση του Κακουργιοδικείου ήταν ορθή, κάτι που η πλευρά των καταδικασθέντων πιστεύει ότι είναι νομικά εσφαλμένη απόφαση και ότι δεν εξέτασαν την υπόθεση με την ανάλογη σοβαρότητα.

Θέλοντας να υποστηρίξει την άποψη της ότι το Ανώτατο δεν εξέτασε με την ανάλογη σοβαρότητα την έφεση τους, επικαλείται την απόφαση του Ανωτάτου στην οποία αναφέρεται ότι ότι ορθός δεν συντρέχουν οι ποινές για τις δύο εκ των κατηγοριών 9 και 19, που αφορούν την προμήθειας κοκαΐνης (9η) και της προμήθειας 4 κιλών καννάβεως (19η), ενώ στο Κακουργιοδικείο η κατηγορία για τα 17μιση γραμμάρια κοκαΐνης είχε καταχωρηθεί ως 11η και επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών η οποία συντρέχει.

Τέλος, όπως μας λέχθηκε, η πλευρά των δύο καταδικασθέντων δεν πιστεύει ότι η όποια απόφαση του ΕΔΑΔ θα έρθει πιο γρήγορα από την αποφυλάκιση τους, αλλά αναμένουν δικαίωση έστω και εκ των υστέρων.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top