Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πούλησαν ακίνητο της πρώην ΣΠΕ Σωτήρας σε ιδιώτη- «Αδιαφανείς διαδικασίες» λέει ο Δήμος

Πούλησαν ακίνητο της πρώην ΣΠΕ Σωτήρας σε ιδιώτη- «Αδιαφανείς διαδικασίες» λέει ο Δήμος

Δυσαρέσκεια εκφράζει ο Δήμος Σωτήρας για τις «αδιαφανείς διαδικασίες» όπως τις χαρακτηρίζει που ακολουθήθηκαν από την Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ) κατά την πώληση ακινήτου της πρώην Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας (ΣΠΕ) Σωτήρας, σε ιδιώτη.

 
Σε επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφέρεται ότι «με  έκπληξη και ανησυχία έχουμε πληροφορηθεί το γεγονός πώλησης ακινήτου από την ΚΕ.ΔΙ.ΠΕ.Σ. σε ιδιώτη, το οποίο ανήκε στην πρώην Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Σωτήρας. Η πώληση ξεκάθαρα αντιβαίνει στις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις που προηγήθηκαν ότι ακίνητα του πρώην Συνεργατισμού θα επέστρεφαν στις κοινότητες για κοινωφελείς σκοπούς».
 
Προστίθεται ότι «το ακίνητο, με εμβαδόν εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου, περιλαμβάνει εκτός από καταστήματα και κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης, ο οποίος καθημερινά εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους του Δήμου». 
 
Εκφράζουμε «την σφοδρή δυσαρέσκεια μας για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, οι  οποίες έγιναν εν κρυπτώ και παραβύστω και χωρίς να δοθεί προτεραιότητα στις τοπικές αρχές» σημειώνεται στην επιστολή προσθέτοντας πως «το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκαίρως πληροφόρησε τους αρμόδιους φορείς για το ενδιαφέρον του ν’ αποκτήσει το συγκεκριμένο τεμάχιο».
 
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, αναφέρεται στην επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών «προκάλεσε τον έντονο και δικαιολογημένο προβληματισμό αλλά και αγανάκτηση των Δημοτών. Εξαιρώντας τον συναισθηματικό δεσμό που πηγάζει από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τεμάχιο αποτελούσε ιδιοκτησίας της ΣΠΕ Σωτήρας στην οποία δόθηκε ως δωρεά της εκκλησίας Σωτήρας για να μπορέσει η Εταιρεία να αντεπεξέλθει στα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά την ίδρυση της και να προφυλάξει τους αγρότες από την «μάστιγα» της τοκογλυφίας, αναμένεται να προκαλέσει στο απώτερο μέλλον πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της Σωτήρας».
 
Σύμφωνα με την επιστολή «το συγκεκριμένο τεμάχιο μαζί με άλλα γειτονικά εντασσόταν στους σχεδιασμούς του Δήμου, για ανάπλαση του πυρήνα της Σωτήρας, έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά και προς το καλύτερο την εικόνα του κέντρου της Σωτήρας, δίνοντας πνοή και στην ανάπτυξη».
 
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας ζητούν «έστω και την υστάτη, την παρέμβαση των αρμόδιων κρατικών φορέων, ώστε το ακίνητο να επιστρέψει στους νόμιμους δικαιούχους του, που δεν είναι άλλοι από τους δημότες της Σωτήρας».  
 
Σημειώνεται ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε στην Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ) και τη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λετυμπιώτης για Δόξα: «Ήταν λάθος - Δεν υπήρχε σκοπιμότητα ή δόλος»

Καταγγελίες μετά τον θάνατο του Πέτρου – «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στον αυτοκινητόδρομο»

Προς ποινικοποίηση το bullying σε σχολεία, εργασία και στράτευμα – Οι ποινές

Ενισχύεται με live chat το 1450 - Σχεδόν 200.000 κλήσεις μέχρι στιγμής - Το «μυστικό» που οδήγησε στην επιτυχία του

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα πριν μπει ο Οκτώβρης – Ανεβαίνουν τα ποσοστά μετά την «επιστροφή» του φόρου κατανάλωσης – Πίνακας

«Επώδυνη διαδικασία το άνοιγμα του λογαριασμού του ρεύματος» – «Φωνάζει» για αισχροκέρδεια στις τιμές ο Λεβέντης

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάφο - Σε κρίσιμη κατάσταση 57χρονος - Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγίαΔιορθωτικές κινήσεις από τον Πρόεδρο, έρχονται αλλαγές

Διορθωτικές κινήσεις από τον Πρόεδρο, έρχονται αλλαγές

Μια σειρά από αλλαγές προγραμματίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να καλύψει αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και έχουν προκαλέσει προβλήματα δυσλειτουργίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top