ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας της Αθήνας για δημοσίευμα του BBC

Επιστολή διαμαρτυρίας της Αθήνας για δημοσίευμα του BBC

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το BBC απέστειλε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, μετά από δημοσίευμα που αναρτήθηκε το Σάββατο στην ηλεκτρονική έκδοση του Μέσου στο οποίο γινόταν αναφορά για ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. 


Στην επιστολή, η οποία έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας, ο Πρέσβης Δημήτρης Καραμήτσος Τζίρας εκφράζει την έκπληξη και την απογοήτευση της ελληνικής κυβέρνησης για το συγκεκριμένο δημοσίευμα και υπογραμμίζει ότι σε αυτό υπάρχουν ιστορικές ανακρίβειες. 

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι δεν υφίσταται «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.
Επιπλέον, ο κ.  Τζίρας σημειώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν συνιστά σιωπηρή αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» ούτε οδηγεί στην αναγνώριση τέτοιας μειονότητας.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι έκαστο Μέρος δεν θα παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου Μέρους με οιαδήποτε μορφή και για οιονδήποτε λόγο, περιλαμβανομένης της προστασίας του καθεστώτος και των δικαιωμάτων οιωνδήποτε προσώπων δεν είναι πολίτες του και ότι το Σύνταγμα της χώρας όπως ισχύει σήμερα ή θα τροποποιηθεί στο μέλλον δεν μπορεί και δεν θα μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει βάση για μια τέτοια παρέμβαση ( Άρθρο 4 παρ. 3). Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, η Βόρεια Μακεδονία τροποποίησε το Σύνταγμά της (άρθρο 49) προκειμένου να αναφέρεται αποκλειστικά στην στήριξη των πολιτών και της Διασποράς της και να μην περιέχει καμία αναφορά σε «υποστήριξη του μακεδονικού λαού….σε γειτονικές χώρες», αναφέρει η ανακοίνωση

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top