ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: «Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης της ΚΔ» - VIDEO

Χριστοδουλίδης: «Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης της ΚΔ» - VIDEO

Σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην τηλεόραση του Omega.

Κατά την συζήτηση ο κύριος Χριστοδουλίδης, έκανε λόγω για το πρόσφατο περιστατικό επέμβασης του κατοχικού στρατού στα Στροβίλια, την οποία ο κύριος Αναστασιάδης έθεσε στον κατοχικό ηγέτη κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη 26/02.

«Ως Υπουργείο Εξωτερικών, είμαστε σε συνεχή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ θα έχω και συνάντηση με την κυρία Σπέχαρ» ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίδης. Συνάντηση η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα έγινε και νύξη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τα οποία ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς υπάρχουν ενδοιασμοί από κόμματα για το ζήτημα της κινητής τηλεφωνίας, καθώς γίνεται λόγος για αναβάθμιση ψευδοκράτους και υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός ανέφερε πως η «κριτική δεν είναι από όλα τα κόμματα αλλά από συγκεκριμένα κόμματα», ενώ τόνισε πως «δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε αναβάθμισης των κατεχόμενων περιοχών».

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της συνάντησή του με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο κύριος Χριστοδουλίδης, επανέλαβε πως δεν προέβη σε δημόσιες δηλώσεις για το περιεχόμενό της.

«Προβαίνουμε σε όλες τις ενέργειες για να ενημερωθεί η κα Λουτ για όλα όσα συζητήθηκαν το πρωί της 4ης Ιουλίου», ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίσης, ενώ παράλληλα είπε πως η κυρία Λουτ ενημερώνεται και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης της πρωίας της 4ης Ιουλίου, ήταν εκείνα που έκαναν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να θέσει συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις στις 5 και 6 Ιουλίου, τόνισε ο κύριος Χριστοδουλίδης.

Ανακοινώσεις για το οικόπεδο «Γλαύκος»

Σχετικές ανακοινώσεις για το κοίτασμα Γλαύκος, αναμένονται στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 28/02, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης, είπε πως των ανακοινώσεων θα προηγηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όπου θα του γίνει ενημέρωση.

Ο υπουργός απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα, αναφέροντας πως υπάρχει συναντίληψη με την εταιρεία για τις ανακοινώσεις.

Δείτε το βίντεο:  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top