ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε Μνημόνιο υπογράμμισαν Τσίπρας και Μοσκοβισί στη συνάντησή τους στην Αθήνα

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε Μνημόνιο υπογράμμισαν Τσίπρας και Μοσκοβισί στη συνάντησή τους στην Αθήνα

«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια στο πλαίσιο κάποιου μνημονίου, δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά συμβουλές», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, στην Αθήνα.


Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι Αθήνα και Βρυξέλλες είναι πλέον «συνεργάτες και δεν βρισκόμαστε στο σημείο που ήμασταν, όταν εσείς ήσασταν οι δανειστές και εμείς οι δανειζόμενοι». Υπογράμμισε επίσης, ότι Κομισιόν και ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και εργάζονται με κοινό στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνομιλία που είχαν κατά την είσοδο του κ. Μοσκοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι υπάρχει πρόοδος και στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία είναι στη φάση της ανάκαμψης και πως παρουσιάζει σημαντικές επιδόσεις.

«Η Κομισιόν θέλει να χτίσει ένα success story στην Ελλάδα. Ελπίζω και αναμένω ότι τον Μάρτιο θα υπάρχουν σημαντικά, θετικά αποτελέσματα και αυτό θα αποτελέσει ξεκάθαρο σημάδι προς τις αγορές που θα δείξει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε σε εξαιρετική πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και έκανε λόγο για «ισχυρή βούληση» εκ μέρους των ελληνικών αρχών για συνεργασία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top