Νίκησε τη Σεντ Ετιέν η Μαρσέιγ και σκαρφάλωσε στην 4η θέση – ΒΙΝΤΕΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Νίκησε τη Σεντ Ετιέν η Μαρσέιγ και σκαρφάλωσε στην 4η θέση – ΒΙΝΤΕΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Με δύο γκολ στο πρώτο μέρος από τον Μπαλοτέλι και τον Τοβέν με πέναλτι η ομάδα της Μασσαλίας επικράτησε 2-0 της Σεντ Ετιέν και σκαρφάλωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι μπορεί να ξεκίνησε το ματς με χαμένη ευκαιρία, αλλά σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ με τον αρχηγό της Σεντ Ετιέν κρεμασμένο πάνω του και άνοιξε τον δρόμο για την Μαρσέιγ με 2-0, που πλέον πέρασε τους «στεφανουά» με 44 πόντους έναντι 43.

Ο Μπαλοτέλι από εκτέλεση κόρνερ και ενώ είχε τον Περέν να τον τραβάει με βολ-πλανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 στο 12’.

Πριν περάσουν δέκα λεπτά η Μαρσέιγ καθάρισε σε μεγάλο βαθμό το ματς, αφού κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ντεμπισί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τοβέν που ευστόχησε για να διαμορφώσει το 2-0.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/3
Καέν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
(56′ Νιγκά – 59′ πεν. 87′ Μπαπέ)

Ανζέ-Μονακό 2-2
(Τάιτ 23’, 45’-Φαλκάο 48’, 79’ πεν.)

Νιμ-Ρεν (αναβολή)

Ρεμς-Αμιάν 2-2
(Ντιά 71’, Καφαρό 84’-Κονατέ 40’ πεν., Τιμιτέ 45’)

Κυριακή 3/3

Γκινγκάμπ-Ναντ 0-0

Λιλ-Ντιζόν 1-0
(72′ αυτ. Λαουτόα)

Νις-Στρασβούργο 1-0
(20′ Ατάλ)

Λιόν-Τουλούζ 5-1
(10′ Ντεπάι, 30′ Τραορέ, 35′ πεν. Φεκίρ, 67′, 71′ Μούσα Ντεμπελέ – 15′ Ντοσεβί)

Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν 2-0
(12′ Mπαλοτέλι, 21′ πεν. Τοβέν)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Σάββατο 9/3
Στρασβούργο – Λιόν 18.00
Αμιέν-Νιμ 21.00
Μονακό-Μπορντό
Ντιζόν-Ρεμς
Ναντ – Παρί

Κυριακή 10/3
Μονπελιέ-Ανζέ 16.00
Σεντ Ετιέν – Λιλ
Τουλούζ-Γκινγκάμπ
Ρεν – Καεν 18.00
Μαρσέιγ – Νις 22.00

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.